Periodetitel NAC binnen handbereik na winst op PSV youngsters

07 dec 2015, 21:45 Sport
nac jubileumlogo
De tweede garnituur van PSV speelt haar wedstrijden in een weinig tot de verbeelding sprekende entourage. Vandaag sloeg dit in de wedstrijd tegen de Parel van het zuiden over op het veld. Maar daar heeft niemand in Breda het meer over. NAC pakte de punten en kan komende vrijdag de tweede periodetitel binnen halen voor rechtstreekse deelname aan de nacompetitie Maar er is meer. De ploeg van Dijkhuizen komt na de winst in de top 3 terecht.
NAC wint langzaamaan terrein
Jong PSV kon door het Europese avontuur van de eerste garnituur niet beschikken over spelers uit de A selectie. Bij NAC kreeg Dingsdag de voorkeur boven Kenny van der Weg vanwege zijn coachende kwaliteiten. De eerste helft was slapjes van beide kanten. Ook NAC liet zich niet echt zien als een ploeg die knokte voor de periodetitel, maar kreeg gaandeweg de eerste helft wel betere mogelijkheden. Vooral Seuntjens kreeg de bal vaak goed voor de goal maar miste de man voor de goal die het laatste tikje gaf. Luis Pedro was nog het dichtste bij een treffer.
In de tweede helft lukte het Suk (53') om zijn zesde treffer van het seizoen binnen te tikken. NAC kreeg meer overwicht waardoor Seuntjens voor de de 0-2 zorgde (73'). Vlak voor het eindsignaal zorgde de ingevallen Brands voor de verdiende 0-3 uit een strafschop. Een professionele overwinning van NAC; op basis van het kwaliteitsverschil werden de punten eenvoudig binnen gehaald.
Op naar het feest van 11 december
De supporters kunnen zich nu gaan opmaken voor het feest van vrijdag tegen Go Ahead Eagles. Een record aantal toeschouwers, een eerbetoon aan het legendarische "avondje NAC" en een prijs liggen in het verschiet! Een gelijkspel is voldoende voor de periodetitel.
Breda Nieuws is van de partij.