Kenny van der Weg redt NAC in laatste seconde

NAC moest winnen van Helmond om in iedere geval aangesloten te blijven bij de top drie. Voor ruim 14.000 toeschouwers verkocht een compact verdedigend Helmond Sport de huid duur. De verdedigende tactiek van Helmond Sport leek lange tijd zijn vruchten af te werpen. Maar de spectaculaire slotfase kreeg echter nog een onverwacht hoogtepunt voor de NAC supporters. Kenny van der Weg werd de held van de avond.

NAC had moeite om er doorheen te komen

Helmond Sport was niet alleen naar Breda gekomen voor de broodjes worst. De ploeg van trainer Jan van Dijk stak goed in elkaar en probeerde vanuit sterk positiespel NAC van het eigen doel af te houden. Dat lukte zeer goed. Mede omdat bepalende NAC spelers niet hun gebruikelijke vorm haalden. Seuntjens kreeg geen vat op de wedstrijd. Sjoerd Ars was vaak net een stapje te laat bij de bal en werd goed uit de wedstrijd gehouden door nieuwkomer Kaj Heering van Helmond. NAC probeerde Helmond, dat nog nooit won in Breda, wel onder druk te zetten. In de eerste helft waren er kansen voor (4′), van der Weg (23′ kopbal) en Lazic (32′). Vooral bij corners en vrije trappen van Matic lukte het NAC om druk op het doel van van der Steen te zetten.

Ontketend NAC in slotfase

De tweede helft liet een slordig spelend NAC zien en de wedstrijd dreigde dood te bloeden. Ten Rouwelaar moest nog aan de bak toen Steven Edwards bijna scoorde voor Helmond tegen zijn oude club (71′). Nadat Verbeek en Brands in het veld waren gekomen won NAC aan creativiteit. Het laatste kwartier werd het dappere, maar moe gestreden Helmond Sport bestookt met fraaie aanvallen. Grote kansen voor Verbeek (81′) en( 89′) en een bal van Brands op de lat na een prachtige passeerbeweging leken het einde van de wedstrijd in te luiden richting 0-0. Opvallend dat Dijkhuizen zo lang heeft gewacht met wisselen. Met name de balvaardige Brands maakte aanvallend weer een goede indruk.

Kenny zorgt voor orkaan van vreugde

In de 95e minuut zorgde Kenny van der weg voor een orkaan van vreugde. De supporters zaten al mismoedig met de handen in het haar toen Kenny al zijn passie in het verwoestende schot legde dat NAC de zo bevrijdende 1-0 gaf. Het was de laatste seconde van de wedstrijd. De supporters bleven zijn naam scanderen tot de stadionlichten gedoofd waren.

Kippevel voor Kenny. De geliefde, sympathieke, no nonsense speler die altijd 100% geeft en zich daardoor altijd weer in de basis knokt. Kenny verdiende vanavond zijn hulde en kreeg die ook!.