Verpletterend winst voor Suck City Rock’ N Roller Dolls

Terwijl buiten de zon door de wolken probeert te breken was in het Sportcafé de Scharen een drukte van jewelste. Zaterdag 9 april 2016, Suck City Rock ‘N Roller Dolls spelen thuis tegen Roller Derby Luxembourg. Na een kleine vertraging kon het wedstrijd, een ‘bout’ dan beginnen.


Een bout bestaat uit 2 X 30 minuten, een periode genaamd, met 15 minuten pauze. Een periode is verdeeld in jams. Een jam duurt maximaal 2 minuten. Er wordt gespeeld in teams van 5, 3 blockers, 1 pivot en 1 jammer. De blockers en de pivot vormen een pack en hebben het doel om de jammer van de tegenpartij te blokkeren. De jammer heeft als doel om  punten te scoren. En dit doet zij door voorbij de blockers te komen. Voor iedere teamlid van de tegenpartij krijgen zij 1 punt. Blokkeren mag niet gepaard gaan met handen of ellebogen.

Verpletterend

Na een trage start keek het thuisteam tegen een achterstand aan. Maar dan kwam ineens het ommekeer. Backfire Bertol haalde maar liefst 29 punten in 1 jam. Dat leek wel het startsignaal voor de Dolls. Niet alleen de achterstand liep snel in, ze stonden al snel op voorsprong. Een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. Zo gingen beide teams de pauze in met 160-32 op de scorebord.

Eindstand

Na de pauze was het eigenlijk al snel duidelijk dat SCRNRD te sterk waren voor de redelijk nieuwe Roller Derby Luxembourg. Onder andere Dolly Demolition haalde een jam van 29 punten. En zo liep het stand nog verder uit. Het klapstuk kwam toch wel van Dogdy Duck. Zij bracht het eindstand op 403-87 met een jam van maar liefst 30 punten! Dit zorgde ervoor dat zij door de tegenpartij uitgeroepen werd als beste jammer. Voor de jammer zelf is het zeker een opsteker, zij was namelijk zo’n 10 maanden uit de running.  De titel beste blocker werd aan Wacky Smacky toebedeeld. SCRNRD kozen Soeur Sourire als beste jammer en Jo was in hun ogen de beste blocker.

Namen

De namen zijn natuurlijk niet de echte namen van de speelsters. Die weet ik namelijk niet. Het is een gewoonte om een bijnaam te gebruiken bij roller derby. Deze kan door gevormd worden door diverse oorzaken zoals interesses, gebeurtenis of gebaseerd op naam. Het liefst een naam ook wat de angst inboezemt bij de tegenstanders.

Op hun Facebookpagina kan je op de hoogte blijven. Ook hebben zij een eigen website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen