Club Battle dat doe je samen!

10 okt , 9:43 Sport
yetis 86703
Breda Actief
Samen met jouw eigen club strijden tegen andere verenigingen op het parcours van de Bredase Singelloop. Dat gebeurde tijdens de Flowserve Club Battle. Tijdens de 5km spurtte men, onder luid applaus en gejoel, trots in eigen clubtenue om de prijzen. Los van de grote(re) zichtbaarheid viel er ook financieel iets te winnen voor de sportverenigingen.
1e prijs € 500: de vereniging met de snelste vijf finishers;  2e prijs € 300: de vereniging met de snelste individuele vereniging loper; 3e prijs € 200: de vereniging met het meeste aantal deelnemers; Tombola € 500: alle deelnemende verenigingen battlen mee.
AV Sprint gaat er met de 1e prijs vandoor.  Niet geheel verrassend met zoveel hardlooptalent, maar je moet het uiteindelijk wél waarmaken. Dankzij Jasper Heijblom, Lars Crutzen, Moussa Moskil, Bob ten Wolde en Max Crutzen ontvangt AV Sprint de cheque van € 500. Loper Sebastian Verkuilen van voetbalvereniging Baronie wint de 2e prijs. Hij liep een fantastische 5e tijd, na bovengenoemde lopers van AV Sprint, en passeerde de meet in slechts 21:55 minuten. Voetbalvereniging Baronie ontvangt daarmee een cheque van € 300. R.k.s.v. Groen Wit ontvangt € 200, want zij zorgden als vereniging voor de meeste gefinishte deelnemers! Ook een hele knappe prestatie!
Willem Butz, voorzitter van de Bredase Singelloop, overhandigde de cheques bij Atletiekvereniging Sprint. Volgens Max van Ommen, verenigingadviseur bij Breda Actief, was het een fantastische tweede editie. “Met ruim 100 ingeschreven kinderen voor de Club Battle en tien deelnemende teams hebben we een flinke boost te pakken ten opzichte van vorig jaar. Het was een mooi beeld om de deelnemers in hun herkenbare clubtenues langs te zien rennen; van R.k.v.v. JEKA tot aan het damesteam van UVV’40. Het teamgevoel straalde ervan af! En voor de Bredase toeschouwers was het ook vaak een leuk moment van herkenning!”
Sponsor Flowserve stelde een extra prijs van € 500 ter beschikking. Deze prijs werd door middel van een tombola toegekend. Voetbalvereniging Beek Vooruit kreeg de cheque overhandigd! “Wat fantastisch! Hier hadden we helemaal geen rekening mee gehouden. We gaan een mooie bestemming voor onze jeugdleden zoeken voor dit bedrag!”
Van het inschrijfgeld voor de Club Battle gaat € 2,50 naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda en € 2,50 naar de eigen vereniging. En dat is win-win, want leden steunen hiermee hun eigen club of vereniging én je zorgt ervoor dat kinderen, waar thuis geen geld is om contributie te betalen, ook lid kunnen worden van een vereniging.
De Club Battle is een samenwerking met Breda Actief, Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda en Singelloop Breda.  Flowserve uit Etten-Leur, de naamgever van de Club Battle, is trotse sponsor en stimuleert de extra beweging van jeugdleden bij verenigingen in en rondom Breda en Etten-Leur.