Samenwerking De Rooi Pannen en NAC

19 feb 2016, 11:39 Sport
mbo de rooi pannen breda
Net voor de start van de tweede seizoenshelft in dé straatvoetbalcompetitie van Breda verwelkomt Teamplay@NAC een nieuwe samenwerkingspartner: scholengemeenschap De Rooi Pannen Breda.
Vanaf de eerste speelronde na de winterstop gaan leerlingen, uit het derde en vierde leerjaar, van de opleiding Toerisme en Recreatie in Breda werkervaring opdoen in het werkveld. Als wedstrijdbegeleiders worden ze ingezet om het wedstrijdverloop te coördineren en beoordelen teams op verschillende normen en waarden.
"Het creëren van een duurzaam samenwerkingsverband is hét uitgangspunt van onze partnerships", vertelt projectcoördinator Marieke Akkermans van Teamplay@NAC. "We kijken altijd hoe we tot een win-win situatie kunnen komen, de samenwerking met De Rooi Pannen is hiervan een mooi voorbeeld. Door onze projecten hebben we een speelveld gecreëerd waarin studenten van verschillende opleidingsniveau's ontdekken én verschillende competenties ontwikkelen. De dynamische omgeving in combinatie met de diversiteit aan projecten, maakt het voor studenten leuk om hierin te acteren. Na CIOS Goes/Breda is De Rooi Pannen het volgende onderwijsinstituut waarmee we gaan samenwerken, en daar zijn we natuurlijk enorm trots op", aldus Akkermans.

Sportieve samenwerking

De Rooi Pannen biedt VMBO- en MBO opleidingen aan in de sectoren handel, horeca, toerisme/recreatie, vormgeving en marketing/evenementen. Amber Jansens, docent en verantwoordelijk voor het evenementenbureau van de afdeling Toerisme en Recreatie bij de Rooi Pannen in Breda is enthousiast over de samenwerking: “Leerlingen van beiden opleidingen werken en leren samen in uitvoerende tot leidinggevende functies. Zo krijgen de leerlingen de uitgelezen kans om te proeven aan alle facetten van de toerisme en recreatie branche, wat weer mogelijkheden voor de toekomst biedt. De samenwerking tussen de Rooi Pannen Breda en Teamplay@NAC geeft aan hoe veelzijdig de opleidingen toerisme en recreatie zijn.”

NAC Street League

De NAC Street League is de maatschappelijke voetbalcompetitie voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar. Tijdens de eerste wedstrijddag na de winterstop, zondag 28 februari, zijn de studenten voor de eerste keer actief. Samenwerkingsverbanden tussen NAC Breda en verschillende maatschappelijke stakeholders zijn gebundeld onder de naam Teamplay@NAC. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de uitvoering van de maatschappelijke projecten. Meer informatie over de maatschappelijke projecten en/of mogelijkheid tot samenwerken? Neem dan vrijblijvend contact op via [email protected].