Doe de zonnegroet komende zondag; yoga in het Valkenberg Park

16 sep , 15:22 Sport
108 zonnegroeten t huis
Doe mee met deze uitdaging en maak zoveel zonnegroeten als je wilt! Komende zondag 22 september van 09.30 tot 12.00.
Geniet van de muziek terwijl je yoga beoefent en sluit de ochtend af met een heerlijke lunch bij het T-huis, gelegen aan de rand van het park. De deelname is gratis.
De zonnegroet, ook bekend als Surya Namaskar of Sun Salutations, is een opeenvolgende reeks yoga houdingen die je uitvoert in synchronie met je ademhaling.
Bij elke seizoenswisseling komen we samen om zonnegroeten te doen. Of dit je eerste kennismaking is of je bent een doorgewinterde yogi, iedereen is welkom. Het mooie van deze uitdaging is dat je je eigen ritme en intensiteit bepaalt. Je doel kan zijn om 108 zonnegroeten te voltooien - een echte yogathon en een persoonlijke uitdaging! Je wordt aangemoedigd om naar je lichaam te luisteren, aanpassingen te maken zoals nodig en rust te nemen wanneer dat voor jou goed voelt. Minder zonnegroeten doen en genieten van het park en de mensen om je heen is ook helemaal prima!
Enkele tips en aanwijzingen
- Breng je eigen mat of handdoek mee en eventueel een waterfles
- Zowel beginners als gevorderden zijn welkom
Zonnegroeten versterken verschillende spiergroepen, bevorderen flexibiliteit en verbeteren je houding, terwijl ze je algehele welzijn ondersteunen. Elke houding heeft effect op verschillende spiergroepen en kan zowel je fysieke zenuwstelsel als je energetische chakra’s beïnvloeden.
Het uitvoeren van zonnegroeten is een krachtige manier om je intenties te manifesteren. In elke flow herhaal je je intentie op een meditatieve manier. Dit biedt een mooie gelegenheid voor Sankalpa-beoefening, waarbij je de ruimte krijgt om jezelf te zijn en je hart te volgen.
Met elke zonnegroet verenig je belangrijke yogapraktijken zoals Bhakti (toewijding), Seva (onbaatzuchtige dienst), Tapas (discipline en passie), en Ishvara Pranidhana (overgave).
Na afloop
Sluit je yogasessie af met een welverdiende lunch bij het gezellige T-huis, gelegen aan de rand van het park. Het T-huis biedt heerlijke gerechten en drankjes om weer op te laden na je yogabeoefening. We raden je aan om spontaan langs te komen en te genieten van het terras!
Meer weten? Ga naar de website van You are the Buddha | Schrijf in hier in
De Breda App is nu beschikbaar voor Android telefoons via de Google Play Store (Android) en in de App Store voor Apple gebruikers.