Jayden Meeuwesen judokampioen in Dordrecht

01 okt , 10:13 Sport
dordrecht 29 9 24
De judoka’s van Bliemer Arashi Sport behaalden meteen weer goede resultaten na de zomervakantie. In het Zuid-Hollandse Dordrecht werden drie 1e plaatsen behaald. Jayden Meeuwesen moest maar liefst zes partijen maken en winnen om de 1e plaats te bereiken. Ook Colin van Loon en Jax van Gils lieten zien met respectievelijk drie en vier gewonnen wedstrijden klaar te zijn voor het nieuwe seizoen!
In Dordrecht werd zondag 29 september het 1e puntentoernooi van dit seizoen gehouden door district Zuid-Holland van Judo Bond Nederland. Met 13 deelnemers had Arashi een mooie ploeg in de onder 12 jaar en onder 15 jaar. Het niveau op dit puntentoernooi in Zuid-Holland ligt een stuk hoger dan de onderlinge 500 puntentoernooien in onze regio. De judoka’s wisten toch weer beter dan de vorige keer voor de dag te komen! In de ochtend won werden Loïs Kuijten en Iris de Weijer respectievelijk 2e en 3e in hun poule. Heel goed, want ze deden voor het eerst mee op dit evenement. Beide meisjes waren bij de eerste wedstrijd meteen van hun zenuwen af door te winnen. In de -15 jaar stonden opnieuw de al wat ervaren judoka’s op de mat: Sven Velthuis en Beau Duchemin wonnen met prachtige technieken die voor het eerst werden toegepast het zilver. Aiden Arendonk pakte het brons met weer een  tandje extra vechtlust erbij. Lennox van Hoof moest genoegen nemen met een 4e plek. In de onder 12 jaar bij de jongens was Stef Hoffmans voor het eerst op de mat bij de Judo Bond Nederland. Het was wennen tegen al die grote jongens, maar Stef liet zien uit het juiste hout gesneden te zijn, helaas kwam hij met zijn inzet en op karakter niet verder dan een 4e plaats. Vechtjas Thijs Schoenmakers werd netjes derde en Nicky Cheung miste net de eerste plaats met zijn topjudo. Na de 3e plek vorige keer werd Cheung nu 2e met judotechnieken die de meester graag ziet. De drie kampioenen Jax van Gils, Colin van Loon en Jayden Meeuwesen waren in topvorm. Alle drie jongens werken hard op de training en dat komt eruit. Judo is heel veel oefenen, waardoor het gevoel steeds beter wordt. Deze jongens liet fantastische worpen zien, maar wisten ook razend snel te reageren op grond! Dank aan onze coaches Lennox, Beau, Georges en meester Rinus.
Over twee weken naar Made voor het Amerhaltoernooi, daarna de Zuid-Nederlandse kampioenschappen in Rijen en in november naar Open Breda. Meer info zie www.budokwaiarashi.nl.
De Breda App is nu beschikbaar voor Android telefoons via de Google Play Store (Android) en in de App Store voor Apple gebruikers.