NAC maatje te groot voor Jong PSV

15 apr 2016, 22:48 Sport
p1020635
In dezelfde week waarin Hans Smulders de scharrel met Manchester City omzette in een heuse verkering, stond vanavond Jong PSV al weer op de stoep voor een avondje Jupiler League. Bij NAC staat alles in het teken van de naderende Play Offs. De wedstrijden worden gebruikt om vertrouwen te kweken en te werken aan een hechte ploeg die het in zich heeft om niet opzij te gaan. Vanavond waren er 14.500!! toeschouwers op komen dagen om de Parel van het Zuiden aan het werk te zien. NAC was sterker tegen een matig Jong PSV.
Jong PSV krijgt bij vlagen alle hoeken van het veld te zien
NAC schoot sterk uit de startblokken, Mats Seuntjens knalde al na 2 minuten de 1-0 in de touwen. Amper 10 minuten later maakte Unal de 2-0 en Sjoerd Ars zette de 3-0 nog binnen het half uur op het scorebord. Door twee fouten van Kevin van Diermen stond in de 37e minuut de stand alweer 3-2, Jong PSV had in de rust zijn zegeningen geteld, en kwam opvallend monter uit de kleedkamer. De kansen op 3-3 waren er zeker, maar het was toch NAC dat na een dip de betere ploeg werd en eenvoudig uit kon lopen naar 5-2. Wederom Seuntjens (65') en een eigen doelpunt van Loof (82') brachten de eindstand op het scorebord.
Waar staat NAC met het oog op de Play Offs?
NAC heeft inmiddels de meeste doelpunten gemaakt in de Jupiler League en heeft met Unal zeker aan scorend vermogen gewonnen. De vraag is vooral hoe de Bredase ploeg zich staande houdt als het tegen zit tegen sterkere teams in de "alles of niets" nacompetitie. Mentale weerbaarheid en een stabiele ploeg met karakter die alles wil geven voor NAC, zal het verschil kunnen maken. Kortom, Het zal spannend worden in een kolkend Rat Verlegh stadion.
Reactie van de jarige Sjoerd Ars na de wedstrijd (bron BSR TV)