Schrijf jezelf in voor de Mastboscross

07 jan 2016, 13:26 Sport
run2day kennismaking 11 e1446809458698
De Mastboscross Breda op 30 en 31 januari staat bekend als de gezelligste bikkelcross, met misschien wel één van de meest uitdagende parcoursen van het land.
Vaak gaat deze cross gepaard met winterse weersomstandigheden die variëren van modderbad tot een winters parcours met hindernissen. Bovendien vindt dit hardloop event plaats in een van de mooiste bossen van Nederland, het 500 jarig Mastbos.

Mastboscross is voor iedereen

Of je een fanatieke wedstrijdatleet bent, een fun loper of trailrunner, deze cross is een echte must voor iedereen die stoer en sportief met een flinke dosis uithoudingsvermogen het jaar sportief wil starten. De Mastboscross heeft speciale onderdelen voor zowel wedstrijdatleten als recreanten.

Stoere omstandigheden en Brabantse gezelligheid

Recreanten die meedoen aan en de Singelloop Breda zien de Mastboscross steeds vaker als een mooi doel waarvoor zij gedurende de herfst en de winter hun conditie op peil willen houden. SPRINT wil er dan ook alles aan te doen om er voor de lopers, genodigden en het publiek een sfeervolle cross van te maken met de Brabantse gezelligheid die je van een stad als Breda mag verwachten. Bekijk het volledige programma via deze link .

SPRINT-leden krijgen korting!

Leden van SPRINT krijgen bij voorinschrijving nog eens extra
korting op de inschrijfkosten. Let op: wel vóór 19 januari. Daarna vervalt de korting en betalen eigen leden ook het volledige (en duurdere) na-inschrijftarief. Schrijf je dus snel online in!

Recreanten

Voor de niet-wedstrijdlopers is er op zondag 31 januari de prestatiecross. Een cross waarbij je zelf je afstand kunt bepalen. Het parcours biedt zes verschillende finishmomenten. De tijd wordt automatisch gekoppeld aan de gelopen afstand!

Familiecross

Jonge lopers kunnen samen met vrienden, vriendinnen en/of familie meelopen aan de altijd leuke Familiecross: samen door de modder te plonzen om te kijken wie het verst komt en snelst is. Loper(tje)s kunnen zelf kiezen hoe ver ze lopen: 1, 2 of 3 rondes (525, 995 of 1465 meter).

Wedstrijdatleten

De wedstrijd voor atleten vindt plaats op zondag 31 januari en deze specifieke cross is ingedeeld op leeftijdscategorieën. Vanaf de D-junioren maakt de wedstrijd deel uit van het Lotto Crosscircuit van de Atletiekunie. Een nieuwtje voor regionale wedstrijdlopers: de Mastboscross maakt dit jaar voor het eerst deel uit van het Regio 13 Crosscircuit (Midden-West Brabant).

TrailRun & Bedrijvencross

Op zaterdag 30 januari ontdek je het Mastbos met de nieuwe Run2Day Breda TrailRun, een parcours van 14km brengt je langs de mooiste plekken van het Mastbos. Ook is op zaterdag de welbekende Bedrijvencross, waarbij je in een 5km cross de strijd aangaat tegen andere lokale ondernemers.