Hoeveel hypotheek kan je krijgen?

Foto: CC0

Advertorial – Hypotheek afsluiten is niet meer zoals het vroeger was. Wil je weten voor hoeveel geld jij een huis kan kopen?

Ga naar www.lexwonen.nl/hoeveel-hypotheek-kan-ik-krijgen. Hier krijg je de uitslag voor hoeveel geld je een woning kan kopen.

Belangrijk voor jou om te weten is:

  • Inkomen (+ vast contract)
  • Spaargeld
  • Overwaarde
  • Taxatie nieuwe en eventueel oude woning
  • BKR

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen met vrienden?

Zelfs met vrienden, ouders of andere familieleden kan je een hypotheek krijgen tot 4 personen. Uiteraard zitten hier wel voorwaarden aan die logisch zijn. Koop je met 4 vrienden dan dienen alle vrienden daadwerkelijk onder een dak te wonen en op dat adres staan ingeschreven. Iedereen is voor 100% eigenaar en schuldenaar. Je kan zo maar niet het huis verlaten. Maak vooraf goede afspraken. Gaat toch iemand de woning verlaten dan is het beter om het huis te verkopen. Overwaarde wordt verdeeld in gelijke delen.

Moeten er huizen verkocht worden?

Je krijgt op 1 huis een overbruggingshypotheek. Je kan met een overbruggingshypotheek overbieden op een huis. Moeten er 2 woningen verkocht worden? Dan eerst die woning verkopen en dan pas nieuwe hypotheek aanvragen.

Geen vast contract wel 3 jaar werkervaring?

Heb je geen vast contract en wil jij weten voor hoeveel geld je een huis kan kopen? Heb jij wel minimaal 2,5 jaar werkervaring opgedaan en dus geld verdiend? Kan je geen werkgeversverklaring krijgen met een vast dienstverband? Ga naar UWV.nl en login met DigiD. Zoek het tabblad mijn arbeidsverleden. Daar staat een pdf met de naam: Verzekeringsbericht downloaden.

Download dit verzekeringsbericht maar let op! Het hokje met BSN uitvinken! Mail dit naar hypotheekadviseur. Hij kan hier uit opmaken hoeveel je kan lenen met deze UWV verklaring.

Binnen 10 jaar AOW?

Krijg jij binnen 10 jaar de AOW? Aanvullende stukken heb je nodig om je maximale hypotheek te weten. Ga naar mijn pensioen.nl en download jouw pensioenopgave. Dit is benodigd om te kijken of de hypotheek op pensioendatum nog past bij het inkomen.

Hypotheekberekening met IVA

Wil jij weten wat je kan lenen met een uitkering? Let op, je kan alleen geld lenen voor een huis als de uitkering bestendig is. Uitsluitend een IVA of WAJONG uitkering.

Hoeveel kan ik bieden gezien mijn hypotheek

Let op. Je moet hoger bieden dan de vraagprijs als je een kans wil maken. Denk er aan dat je nooit meer mag lenen dan de waarde van de woning. Dus de vraagprijs van een huis heeft niets te maken met de taxatiewaarde. Daarom is het belangrijk om vooraf weten wat de waarde van een huis is.

Stel je hebt een huis gezien met een vraagprijs van € 450.000,-. Op inkomen kunnen jullie € 750.000,- lenen. Jullie doen een bod van € 525.000,- op die woning. Bod geaccepteerd en jullie kunnen de hypotheek regelen. Taxateur taxeert de woning op € 400.000,-. Dat betekend dat jullie hypotheek maximaal € 400.000,- bedraagt. Jullie hebben € 525.000,- geboden op dat huis. Dat betekend dat jullie € 125.000,- eigen geld of overwaarde nodig hebben.

Al hebben jullie voldoende overwaarde toch is het belangrijk om vooraf indicatie marktwaarde te weten van nieuwe huizen. Je kan dan beter het bedrag aan financieringsvoorbehoud mededelen. Hoe lager dit bedrag des te minder hypotheek wordt er aangevraagd. Dat betekend weer dat jullie minder lenen dan de woningwaarde en dus meer kans hebben dat jullie eigenaar worden.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Lexwonen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen