Geld besparen door veiliger te rijden

Foto: Pexels

Veiliger rijden en sparen voor allerlei voordelen. Het kan met de connected driving-dienst van myJINI uit Breda. De dienst geeft je inzicht in je eigen weggedrag en stimuleert veilig rijgedrag door je te belonen met waardepunten.

Een plug-in connector die je eenvoudig op je auto kan aansluiten, meet je weggedrag. Hierbij wordt niet alleen gekeken hoe hard je bijvoorbeeld optrekt of juist afremt, maar ook wanneer je de weg opgaat. Als je op drukke tijdstippen zoals de spits de weg op gaat, loop je immers een groter risico betrokken te raken bij een ongeval dan wanneer je de spits vermijdt.

Rijgedrag vergelijken

De verzamelde gegevens kun je analyseren in een persoonlijk dashboard (zowel online als in de speciale app). Daarin kun je gedetailleerde gegevens terugvinden. Het dashboard laat bijvoorbeeld niet alleen zien dat je tijdens je laatste rit twee keer hard hebt afgeremd, maar ook waar dit plaatsvond zodat je dit eenvoudiger kan koppelen aan een specifieke situatie. Daarnaast kun je je eigen rijgedrag vergelijken met het gemiddelde van alle andere gebruikers. Privacy staat hierbij uiteraard centraal: niemand anders kan deze gegevens inzien.
Veilig rijden wordt door de dienst beloond met JINI$. Deze waardepunten kun je inwisselen voor allerlei producten en kortingen. Denk hierbij aan korting op een autoverzekering bij AllSecur, die je optioneel kunt afsluiten. De verzekeraar geeft myJINI-gebruikers standaard 5% korting op hun premie. Met de waardepunten kun je daarnaast tot 25% van je jaarpremie terugverdienen. Hierdoor wordt je rijstijl gekoppeld aan je verzekeringspremie, een concept dat ‘Pay How You Drive’ wordt genoemd.

15 eurocent voordeel per liter brandstof bij Shell

JINI$ kunnen ook worden ingewisseld voor voordeel bij het tanken. Met behulp van een speciale tankpas kun je bij Shell op een liter brandstof tot 15 eurocent voordeel verdienen. Daarnaast kun je de waardepunten in een speciale webshop omwisselen voor allerlei artikelen. Tegelijkertijd verdien je badges met verantwoord rijgedrag, die je op social media kunt delen.
Ook het te kiezen voor alternatieve vervoersmiddelen loont. Een auto die stilstaat loopt immers (nagenoeg) geen risico betrokken te raken bij een ongeval. Wie de auto laat staan en onveilige tijdstippen zoals de spits vermijdt wordt daarom beloond. Je kunt waardepunten verdienen door te kiezen voor het openbaar vervoer of de fiets. Dit systeem is ook interessant voor bezitters van een tweede of derde auto. Deze voertuigen staan vaak stil, wat zich weer vertaalt in waardepunten.

Mobiliteitsbudget

De connected driving dienst sluit hiermee goed aan op het mobiliteitsbudget, een trend die in het bedrijfsleven steeds meer aan terrein wint. Bij deze trend geeft je werkgever je een maandelijks budget om mee te reizen, dat je naar eigen inzicht kunt besteden. Het systeem biedt voor alle partijen voordelen: als werknemer kan je het vervoersmiddel kiezen dat het best bij jou situatie past, terwijl je werkgever minder administratieve rompslomp heeft. Indien je het budget niet volledig opmaakt, mag je het overgebleven bedrag in eigen zak steken. Kies je er dus regelmatig voor met de fiets naar je werk te gaan? Dan verdien je hiermee dankzij het mobiliteitsbudget iedere maand een extraatje.

Ritregistratie

Voor zakelijke rijders is het openbaar vervoer of de fiets helaas niet altijd een alternatief. Kies je toch voor de auto? Dan kun je tijd besparen dankzij een ingebouwde module voor ritregistratie. In de app of het online dashboard kun je eenvoudig ritten classificeren als ‘zakelijk’ of ‘privé’ en hiervan een overzicht exporteren naar Excel. Dit helpt bij het indienen van declaraties of bijwerken van je administratie.

myJINI maakt autorijden dus niet alleen veiliger, maar ook leuker, makkelijker en voordeliger.

(Advertorial)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen