AV SPRINT krijgt Groene Parel voor aanleg zonnepanelen

Foto: Breda.nl

Op zondag 25 september ontving Atletiekvereniging SPRINT de Groene Parel voor het installeren van zonnepanelen. De panelen op het dak van de accommodatie leveren een derde van het elektriciteitsverbruik van de vereniging.

Nadat energiecoöperatie BRES de Groene Parel had overhandigd aan vice-voorzitter Stan Gielen, stelde wethouder Paul de Beer de panelen officieel in werking.

CO2-neutrale stad

Wethouder Paul de Beer van Duurzaamheid: ‘SPRINT heeft een mooie stap gezet richting een CO2-neutrale en klimaatbestendige stad. We willen op termijn onafhankelijk worden van fossiele energiebronnen en zonnepanelen helpen daarbij. Daarom heeft de Gemeente Breda subsidie gegeven voor de aanschaf ervan. Ik hoop dat ook andere verenigingen en organisaties maatregelen nemen.’

Zonnepanelen in gebruik

Op de finaledag van de clubkampioenschappen werd het in gebruik nemen van de zonnepanelen een zonnig feestje. De Gemeente Breda, het Energieteam en energiecoöperatie BRES hadden een informatiestand waar informatie werd gegeven over isoleren, zonnepanelen en andere maatregelen die je huis duurzamer maken.

Ondersteuning duurzame maatregelen

Wie ook maatregelen wil nemen om het energieverbruik van zijn of haar huis, sportvereniging of bedrijf te verlagen of zelf energie op te wekken, kan gebruikmaken van diverse vormen van ondersteuning. Alle informatie, inclusief de SolarScan, het Energieteam, de energiecoöperaties en de mogelijkheden voor subsidie, is te vinden op www.energiekbreda.nl.

Subsidiemogelijkheden sportverenigingen

Sportverenigingen die hun accommodatie willen verduurzamen, kunnen subsidie aanvragen vanuit de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) en de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen