Carnavalssfeer bij NAC na krappe winst op Volendam

NAC degradeerde zichzelf van trotse kanshebber tot figurant in de derde periode na drie verliespartijen op rij. Op carnavalsvrijdag ging de Parel voor de ommekeer tegen nummer drie Volendam.

De ploeg van trainer Robert Molenaar had nog wel volop kansen op de derde periodetitel, maar wist ondanks een goede tweede helft NAC niet over de knie te krijgen. Sterker nog: de Parel van het zuiden stookte het carnavalsvuurtje op door drie punten binnen te slepen. Of het verdiend was?

Publiekslieveling en topscorer Dessers begint op de bank

Cyril Dessers ontpopte zich dit seizoen als targetman voorin. Desondanks mocht Oosterwijk in de spits beginnen. Bart Meijers debuteerde in het centrum van de verdediging als vervanger van de geblesseerde O’Neill en Mounir El Allouchi begon rechts op het middenveld. Mounir gaf meteen in de derde minuut al zijn visitekaartje af door een schitterende actie door het midden te bekronen met een draaicurve rechts in de bovenhoek. Deze vroege 1-0 gaf NAC vleugels en de ploeg ging de eerste minuten op jacht naar meer. Goede acties van Barker op links, gecombineerd met de creativiteit van El Allouchi en Garcia waren de ingrediënten voor de storm van de eerste 20 minuten. Kansen voor Barker, Oosterwijk en Korte werden echter om zeep geholpen. Met deze missers verdween langzaamaan ook de inspiratie van NAC. De storm was geluwd en Volendam kwam stilletjes mer in de wedstrijd met goed combinatievoetbal.

Volendam neemt initiatief over in tweede helft

Met ex NAC speler Kees Kwakman als aanjager op het middenveld probeerde Volendam te combineren richting het doel van Brondeel. Kansen voor Kwakman, Steltenpool en Tuijp werden verhinderd door het centrale verdedigingsduo van NAC. Debutant Meijers speelde alsof hij al tien jaar in het eerste van NAC stond. NAC kreeg nog enkele goede kansen in de counter voor Oosterwijk en Ageypong in de slotfase. Het bleef 1-0 en NAC weet weer wat winnen is.