Fietsverhalen in tekst en beeld

Foto: Martijn Geervliet

Martijn Geervliet en Koen van Neerven zijn op zoek naar fietsverhalen. Iedere Bredanaar fietst wel eens en iedereen heeft daar een verhaal over. Ze roepen Bredanaars op om hun fietsverhaal in te sturen voor een boek. Alle verhalen zijn welkom.

Fietsen loopt als een rode draad door het leven van Martijn Geervliet en Koen van Neerven. Zijn ze niet voor hun werk bezig met fietsen (Geervliet is verkeerskundige bij de gemeente Breda en Van Neerven is zelfstandig verkeerskundig adviseur en fotograaf), dan zitten ze wel op de fiets. Daarnaast zijn ze allebei liefhebber van fotografie.

“Vanuit die gezamenlijke interesses hebben we het idee opgevat om fietsverhalen van Bredanaars te verzamelen en vast te leggen in tekst en beeld”, vertelt Geervliet. “Het doel is om mooie, ontroerende en spannende verhalen te bundelen tot een stadsportret van Breda waarbij de fiets centraal staat, eigenlijk werken we aan het fietsportret van Breda.” Van Neerven vult aan: “Fietsen is de laatste jaren nog meer onderdeel van de maatschappij geworden. Kijk maar naar de fietscafés en de hippe fixies in het straatbeeld. Zelfs vluchtelingen willen we zo snel mogelijk leren fietsen. Er is altijd wel een fiets te vinden die echt bij je past: het is een verlengstuk van jezelf geworden. Veel mensen zijn trots op hun tweewieler zoals ze ook trots zijn op Breda. Dat willen we in het boek laten zien.”

Mooie fietsverhalen uit Breda

Ieder fietsverhaal kan interessant zijn voor het boek. Geervliet: “Dat kan echt van alles zijn. Denk aan een avonturier die per fiets een wereldreis heeft gemaakt of een moeder die elke dag fietsend boodschappen doet. Ook leuk: een fietsfanaat bij wie de schuur uitpuilt van de fietsen.” Maar heeft iemand juist een vreselijke hekel aan fietsen, dan kan dat ook een mooi verhaal opleveren, benadrukken de auteurs.

Heel 076 fietst boek

Meer informatie

Heeft u een fietsverhaal dat u graag wilt delen of wilt u laten zien hoe trots u bent op uw fiets? Ga voor meer informatie en enkele voorbeelden naar heel076fietst.nl of Facebook en stuur uw verhaal in. Geervliet en Van Neerven komen graag bij u langs om uw verhaal vast te leggen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen