Graffiti voor Afrika, in Teteringen

Foto: NLdoet

Op 9 en 10 maart wordt ‘NL doet’, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, weer gehouden. Ook Tools To Work doet weer mee aan de actie. Op 9 maart kunnen mensen die een handje uit de mouwen willen steken daar aan de slag.

Tools to work is een non-profit instelling die mensen helpt een zelfstandig bestaan op te bouwen. Mensen in Nederland en mensen in Afrika. De Teteringse organisatie biedt werkervaring aan mensen in Nederland die om één of andere reden niet aan het reguliere arbeidsproces kunnen deelnemen. Ook werken er vrijwilligers die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken. In de eigen werkplaats reviseren zij gereedschap, naai- en breimachines, fietsen en computers. De spullen worden vervolgens, op aanvraag, geleverd aan projectorganisaties in Afrika.

De goederen worden in containers verstuurd naar Afrika. Op de plaats van bestemming worden ze enthousiast als een waar cadeautje ontvangen en worden de goederen verdeeld over de projecten. De containers blijven in Afrika en worden vervolgens weer hergebruikt als bijvoorbeeld werkplaats of kantoortje. Daarom vindt Tools To Work het belangrijk dat deze containers herkenbaar en vrolijk beschilderd zijn.

Op vrijdag 9 maart gaat graffiti-artist Bart de Ruijter al voor de derde keer in het kader van NL-doet In Teteringen aan de slag met vrijwilligers om vijf containers fraai te versieren. Deelnemers mogen zelf met ontwerpen komen of meewerken aan het ontwerp van anderen. De thema’s voor de schilderingen kunnen zijn; de inhoud (gereedschappen, brei-/naaimachines, fietsen of computers), Afrika, Nederland/Tools To Work, Werken/Leren of ‘Een nieuwe kans’. Tools To Work hoopt natuurlijk dat het die dag mooi weer wordt want er wordt immers buiten gewerkt. De organisatie zorgt ervoor dat deelnemers die dag een stofjas of overall kunnen dragen en natuurlijk regelen ze koffie en thee en verzorgen zij een lunch voor de mensen die zich willen inzetten.

De werkzaamheden starten om 9.30 uur. Zin om mee te doen? Aanmelden kan op tel. 076 5810202 of via [email protected]

Ook in Breda zijn er tal van activiteiten in het kader van NLdoet. Ook je handen uit de mouwen steken? Kijk hier waar het allemaal kan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen