Beelden overvallen op HEMA filiaal en zonnestudio

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

De politie zoekt jouw hulp in verband met twee overvallen in Breda.

Overval op HEMA filiaal

Het is 30 januari 2018 ,16.40 uur, een medewerker van de HEMA aan de Haagse Markt in de Bredase wijk Princenhage staat achter de kassa. Hij hoort plots een man met luide stem schreeuwen: “Geld, geld, dit is een overval”.

De overvaller haalt met zijn rechterhand een klein mes te voorschijn. De dader blijft voor de medewerker staan en wil dat hij de kassa opent. Hij maakt stekende bewegingen met het mes. De overvaller wil ook het grote geld en probeert de kassa los te trekken. Dit lukt hem niet en het slachtoffer opent de kassa waarna de overvaller zelf met beide handen een greep in de kassa doet. Hij pakt al het briefgeld en verlaat de winkel. Hij stapt op een zwarte scooter die bij de ingang van de winkel staat. Hij moet wel 2 of 3 keer starten voordat de scooter start. Daarna vertrekt hij in de richting van de wijk de Heuvel.

Vragen

  • Wie heeft informatie over de overvaller en/of zijn identiteit? Dit eventueel in combinatie met de zwarte scooter.
  • Wie heeft gezien waar de overvaller naartoe ging na de overval?
  • Wie heeft informatie over de scooter?

Overval op zonnestudio La Costa

Op donderdag 15 februari 2018 rond 21.30 uur staat de studiomedewerkster achter de balie van zonnestudio La Costa aan de Wilhelminastraat. Ze spreekt met een klant als een zwart geklede overvaller de zonnestudio binnenloopt.

De overvaller loopt direct door naar de balie en zegt “al het geld”. De overvaller richt eerst een (op een pistool gelijkend) wapen op de medewerkster en kort daarna op de klant. Vervolgens duwt hij het vuurwapen in de zij van de klant. De medewerkster roept een collega die elders in de zaak werkt, maar hoort haar niet. De klant heeft haar portemonnee in haar handen en de overvaller trekt hieraan. Op het moment dat de medewerkster dit ziet, pakt ze geld uit de kassa en geeft dit aan de overvaller. Daarna vertrekt de dader, hij loopt de studio uit en gaat links af over het parkeerterrein weg.

Vragen

  • Wie herkent de overvaller?
  • Wie heeft informatie over de identiteit van de overvaller?
  • Wie heeft meer informatie over deze overval?

Heeft u tips?

Bel dan met ons via 0900 8844 of via het politie WhatsApp nummer 06-1220 7006. Anoniem bellen kan ook via 0800 7000.

 

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen