Extra stil staan bij de sociale acceptatie van LHBTI’ers.

Foto: Gemeente Breda

In Breda is iedereen welkom en mag iedereen zijn wie die wil zijn. Het hele jaar door. Vandaag, op Coming Out Day wordt er extra stilgestaan bij de sociale acceptatie van LHBTI’ers.

Stichting Bo Breda organiseert samen met COC en Young Pride in de stad diverse activiteiten om in gesprek te komen met inwoners en bezoekers van Breda over verschillende thema’s die de acceptatie van LHBTI’ers vergroten. In het Valkenbergpark staan kasten in de kleuren van de regenboog waarin mensen zich kunnen laten informeren over verschillende thema’s. Op toegangswegen richting het centrum staan vrijwilligers die het gesprek aan gaan met bewoners en bezoekers aan de stad en in horecagelegenheden draagt personeel een button.

Ook de gemeente ondersteunt de boodschap dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Op het stadskantoor en stadhuis wordt daarom de regenboogvlag gehesen.

“Liefde is van iedereen en Breda is een stad waarin dit gevoeld, omarmd en gevierd mag worden.”

Miriam Haagh, wethouder gezondheid: “Ik kijk uit naar de dag waarop het niet meer nodig is om extra aandacht te vragen voor dit onderwerp. Dat iedereen gewoon zichzelf kan zijn, op wie je ook verliefd bent, van wie je houdt en wie je ook wil zijn. Dat iedereen zich lekker mag voelen in het vel waarvoor hij of zij kiest. Dat we iedereen respecteren en in hun waarde laten. Liefde is van iedereen en Breda is een stad waarin dit gevoeld, omarmd en gevierd mag worden.” Paul Mommers van Stichting Bo Breda vult aan: ”Je identiteit is je meest waardevolle bezit, daarom moet dit omarmt en gevierd worden door jezelf en onze maatschappij. Wij zetten ons hier samen met andere organisaties in Breda het hele jaar voor in, maar vandaag vragen we wat extra aandacht.”

Naast Stichting Bo Breda, COC Tilburg-Breda en Young Pride zetten ook Roze 50+, RADAR, GGD West-Brabant en Stichting Social Work Breda zich samen met de gemeente in voor het regenboogbeleid. Gedurende het jaar organiseren zij ontmoetingen en activiteiten voor verschillende LHBTI-ers, geven zij voorlichting aan jongeren op diverse onderwijsinstellingen en zijn ze te vinden op Bredase evenementen om bezoekers te informeren en het gesprek aan te gaan verschillende thema’s die de acceptatie van LHBTI’ers vergroten. Met de ondersteuning van deze activiteiten geeft Breda invulling aan de gastvrije stad die zij wil zijn. En laat Breda zien dat zij seksuele diversiteit van de LHBTI-gemeenschap omarmt en verwelkomt. Want: in Breda kun je jezelf zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen