Oproep: nieuwe pleeggezinnen gezocht in Breda

Foto:

Een pleeggezin is het beste alternatief voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Het komt regelmatig voor dat een kind voor korte of langere tijd opgevangen moet worden.

De gemeenten in West-Brabant zijn samen met de drie pleegzorgorganisaties Willem Schrikker Gezinsvormen, Vigere Pleegzorg en Sterk Huis op zoek naar gezinnen die deze kinderen een veilige plek willen bieden.

Informatieavond

Hoe is het om pleegouder te zijn? Hoe word je pleegouder? Kun je werk en pleegzorg combineren? Welke verschillende vormen van pleegzorg zijn er? Daarover gaat de informatieavond van Pleegzorg.
Wil je meer over pleegzorg weten? Meld je dan aan voor de digitale bijeenkomst van woensdagavond 28 oktober aanvang 20.00 uur – 21.30 uur of maandagavond 2 november aanvang 20.00 – 21.30 uur.

Tijdens deze bijeenkomsten is een pleegouder aanwezig, die uit de praktijk over pleegzorg vertelt. Inschrijven voor de online informatiebijeenkomst of het aanvragen van een informatiepakket kan via e-mail [email protected].

Pleegzorgcijfers

In 2019 hebben ruim 22.000 kinderen in Nederland voor korte of langere tijd gebruik gemaakt van pleegzorg dankzij de inzet van pleeggezinnen. In de afgelopen tien jaar is het aantal kinderen dat gebruik maakt van pleegzorg verdubbeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen