Weekagenda Mezz vanaf 19 oktober

Foto: Asja Vossen

Deze week wordt de MEZZ onder andere op z’n kop gezet door de boys van MainStreet. Dit concert is helaas uitverkocht, maar er is nog veel meer te zien zoals Trijntje Oosterhuis, HEF en Mother’s Finest.

De muziekweek in de MEZZ begint op donderdag 22 oktober met HEF en Feis. HEF vergaarde met zijn unieke stijl en rauwe overkomen de aandacht van de straat én van verschillende gewaardeerde critici. Met zijn tweede soloplaat ‘Papierwerk’ stond hij op nummer 1 in de iTunes album- hitlijst en was hij de grote winnaar van de State Awards. In aanloop naar zijn album ‘Dertien’ bracht HEF in april dit jaar de zes tracks tellende EP ‘Zes En Een Half’ uit. Op deze plaat hoor je HEF zoals we hem kennen: lui, stoned en smerig, op beats van nu.

Feis is een MC die bekend staat om zijn vele samenwerkingen. Op zijn album ‘Hard van Buiten, Gebroken van Binnen’ staan natuurlijk vele Ecktuh Ecktuh leden. Zo hoor je onder meer Winne, Lexcouper en 18krt. Producties zijn er onder meer van Pim, Phatt, SoundsLikeMoney, Ezra, Alee Rock, Soulsearchin, SABeats en Ronnie Flex. ‘Loslaten’ is de tweede single van de Rotterdamse rapper. Op dit nummer laat Feis zijn meest kwetsbare kant horen. De beat is een productie van het jonge talent Pim de Vos die de meeste tracks op album heeft geproduceerd.

Jupiler zaal open 19.30 uur / aanvang 20.00 uur / toegang € 13,50

Vrijdag 23 oktober MainStreet – The #PLAY Tour – UITVERKOCHT

Een Nederlandse boyband. En wat voor één! Nils, Owen, Rein en Daan werden bekend door hun deelname aan het Nationaal Junior Songfestival. Met hun debuutalbum ‘Breaking The Rules’ schreven ze geschiedenis; ze komen als eerste boyband op 1 binnen in de Album Top 100.

In november 2014 verscheen het tweede album van MainStreet ‘Runaway’, dat meteen de top 3 in de Album Top 100 binnen kwam. MainStreet begint 2015 met een nieuwe EP getiteld ‘#PLAY. Ticket To The Moon’, de eerste single van de EP, ging op 15 april in première bij Giel Beelen op 3FM.

Jupiler zaal open 18.00 uur / aanvang 19.00 uur / toegang €20 / VIP-tickets €75

Zaterdag 24 oktober – Trijntje Oosterhuis

Trijntje Oosterhuis brak in 1986 door als boegbeeld van de groep Total Touch. In haar lange carrière zong ze met grote namen als Burt Bacharach en Andrea Bocelli. Dit jaar vertegenwoordigde ze Nederland op het Eurovisiesongfestival met het nummer ‘Walk Along’ geschreven door niemand minder dan Anouk. Samen met Anouk maakte Trijntje ook haar nieuwste album dat in mei verscheen. Dit album is nog persoonlijker geworden.

Jupiler zaal open 20.00 uur / aanvang 21.00 uur / toegang €22,50 

Zondag 25 oktober – Mother’s Finest (US)

Een genre toekennen aan het Amerikaanse Mother’s Finest is niet makkelijk! Het dichtst wat in de buurt zou komen is een mix van funk, rock, gospel, R&B, metal en jazz dat muzikale grenzen en negatieve stereotypering overstijgt. Joyce ‘Baby Jean’ Kennedy, Glenn ‘Doc’ Murdock, Jerry ‘Wyzard’ Seay, Gary ‘Moses Mo’ Moore, John ‘Red Devil’ Hayes en Dion Derek vormen Mother’s Finest: pioniers in de funk.

De band is legendarisch te noemen. In het post-Prince en Red Hot Chili Peppers tijdperk is de combinatie tussen soul, (hard)rock en funk zo vreemd niet. Dat was anders toen Mother’s Finest er in de jaren zeventig mee kwam. In de VS werden ze verguisd: Too damn funky to be white, they rock too hard to be black. Mother’s Finest is de reus op wiens schouders een compleet genre rust. Survivors. Trouw aan hun roots, tot op de dag van vandaag.

Jupiler zaal open 19.30 uur / aanvang 20.30 uur / vvk €29 / deurverkoop €33 

Zondag 25 oktober – a balladeer – UITVERKOCHT

‘Het is weer tijd voor een clubtour’, moest a balladeer gedacht hebben na jaren vooral huiskamerconcerten te hebben gedaan. Zijn verhalende liedjes met de meest uiteenlopende teksten (o.a. over presidentsvrouw Jacky Kennedy en pornoster Bambi Woods) weten keer op keer indruk te maken.

Op dit moment legt de singer-songwriter, ook wel bekend als Marinus de Goederen, de laatste hand aan zijn nieuwe album in Mailmen Studio, waar onder meer Blaudzun, Janne Schra en Bertolf hem voor gingen. Drie jaar geleden verscheen het laatste album van a balladeer, ‘I Can’t Keep Track Of Each Fallen Robin’.

Kleine zaal open 20.30 uur / aanvang 21.00 uur / toegang €6

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen