Samenvatting Afvalrace Cindy

Foto: Jill Heestermans

Hallo allemaal,

Mijn laatste blog voor Breda.Nieuws.nl houdt tevens een laatste terugblik op mijn afvalrace in. Ergens is dat vreemd voor mij, want naast de gewoonte om 5x in de week te sporten heb ik nu ook de gewoonte om 1x per week te bloggen. Ik zal deze routine ergens nog gaan missen, maar goed om dit nu weer zakelijk in te gaan zetten. Het wekelijkse bloggen voor Breda Nieuws had vervelende gevolgen voor mijn zakelijke blogs 😉, maar dat terzijde.

Oktober en november

Ik weet nog heel goed dat ik startte na de kickoff op 7 oktober. Ik was al langzaam gestart met het sporten bij Enforce en na die datum volgde ik 2 groepslessen, de personal training en 2x workouts of hardlopen thuis. Ik kan me niet herinneren dat ik er ooit geen zin in had. Ja, het thuis sporten vond ik minder, maar heb ik al die tijd toch gedaan. Ik wilde echt niet op mijn geweten hebben dat ik mijn geschreven woord van 5x sporten niet zou nakomen. Het bloggen werkte eigenlijk als een soort van contract met mijzelf.

In het begin “vloog” mijn gewicht er af. Je past in eerste instantie ook best veel aan. Én een nieuwe sport routine (van 0 naar 5x) én je eetgewoontes aanpassen. Meer water drinken, minder wijn drinken, portie grootte aanpassen en door de week geen chocolade of andere extraatjes. Wel een handje noten of een stuk fruit. Al die kleine dingen hadden veel effect. Niet alleen in het begin, ook op de lange termijn.

December en januari

Voor mij bleek het afvallen op de langere termijn een stuk lastiger. Na de vliegende start van 7 kilo in de eerste twee maanden en – 18 centimer.. bleef het stil. Heel lang stil. Ik viel in die twee maanden bijna niet af. Terwijl ik toch doorging met sporten en mijn eetpatroon. Je gaat dan wat meer naar je voeding kijken. Ik at toch gezond en tot de 1500 kcal per dag (wat past bij mijn lengte en gewicht). Ook bleef ik fanatiek doorgaan met sporten. Die smaak had ik volledig te pakken.

Soms heb je niet direct een duidelijke reden waarom je niet afvalt. Dat kan liggen aan hormonen, aan stress, aan vocht dat je vasthoudt, aan weet ik waaraan. Het enige dat ik wist was: volhouden. Ik had immers het “Stop met stoppen” nog in mijn hoofd zitten. Makkelijk was het niet. Soms was die chocolade toch iets verleidelijker en baalde ik enorm van mijn “stilstand”. In die periode heb ik geleerd los te laten. Het maakt eigenlijk niet uit hoeveel je weegt, als je uiteindelijk maar lekker in je vel zit en het fit voelen doet ook enorm veel.

Februari en maart

Na de carnaval ging mijn gewicht langzaam weer wat dalen. Ik deed een week een kleine reset en deed er nog een klein schepje sporten bovenop. Ik wilde er nog even alles aan doen om zoveel mogelijk richting mijn uiteindelijke doel te gaan. Ondanks dat ik wist dat ik niet -25 kilo zou halen in een half jaar tijd.

Achteraf gezien is dat ook prima. Hoe langzamer je gewicht eraf gaat, hoe moeilijk dat soms ook voor je mindset is, voor je lijf is het prettig en het resultaat kan duurzamer zijn.

Het leuke is zelfs dat ik er laatst achter kwam hoe fit ik nu eigenlijk ben. Samen met een aantal mede ondernemers deed ik een workout. Voor mij zelfs een lichte workout. Ik zag letterlijk met eigen ogen dat gewicht niet het belangrijkste is. Mijn spierkracht en fitheid is enorm gestegen en ik was en ben enorm trots op wat ik bereikt heb.

Uiteindelijk ben ik bijna 13 kilo kwijt, -23 cm en een berg zelfvertrouwen en trotsheid rijker. En dat gun ik iedereen. Wil je ook dit traject doen? Meld je dan aan bij de Afvalrace via http://www.deafvalrace.nl/inschrijven/

Ik wens je alle geluk en gezondheid toe! Groetjes Cindy

-13 kilo in 6 maanden tijd

 

Cindy wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Reacties

article
222617
Hallo allemaal, Mijn laatste blog voor Breda.Nieuws.nl houdt tevens een laatste terugblik op mijn afvalrace
https://breda.nieuws.nl/afvallen-breda/222617/samenvatting-afvalrace-cindy/
2018-04-10T08:59:35+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2018/04/13200241/voor-en-na1-e1523642615955.jpg
Afvalrace