Breda is fietswalhalla voor de wielrenner

Foto: Edwin van den Heijkant

Voor de eenzame fietser met zijn haar wapperend in de wind is het gebied ten zuiden van Breda een fietswalhalla. Over de landelijke wegen van de Rith door naar het natuurgebied de Pannenhoef. Na anderhalf uur peddelen een koffiestop bij café in den Anker richting Zundert.

De Belgische grens is niet ver maar dat lekkere blonde biertje wacht op de Ginnekenmarkt bij Moeke. Via Rijsbergen op weg naar het Mastbos om zo na een kleine 80km weer in Breda terug te keren.

In deze tijd van het jaar is het een feest om door dit gebied ten zuiden van Breda te fietsen. Zeker als de wind zwak uit zuidelijke richtingen blaast weet je dat je je gaat amuseren op de racer. De natuur is fris en fruitig. In het vroege ochtendgloren hoor je de vogels de lente tegemoet zingen. De mix van bos en heide, boerenland en het rivierenlandschap maakt de baronie van Breda een heerlijk fietsgebied. En dat is fijn als je vanaf nu wekelijks gemiddeld 250 kilometer moet wegtrappen ter voorbereiding van de tour van mijn leven.

Meer weten? www.tourforlife.nl/edwin-van-den-heijkant

Op zoek naar een leuke Bredase tourclub om lekker mee te fietsten? Zie www.tcbredania.nl

Tourtochten rijden rondom Breda?

Edwin van den Heijkant beschouwt onder het pseudoniem ‘de kenner’ het wel en wee in Breda.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden