Al fietsend genieten van de schoonheid van Breda

Foto: Janneke Scheepers / Zijwielrent.nl,

Een wielertocht om te laten zien hoe mooi je kunt fietsen in Breda en omgeving. Dat is het doel van de recreatieve fietstocht die op 21 mei 2017 wordt gehouden door de Bredase blogger Janneke Scheepers.

Er worden circa honderd deelnemers uit heel Nederland verwacht. De ‘LenteTocht Breda’ wordt georganiseerd onder de vlag van Scheepers’ blog Zijwielrent.nl, samen met fietsvriendenclub Cycling Connects People (CCP). Met de fietstocht wil Scheepers (35) andere wielerrecreanten kennis laten maken met de stad waar ze sinds 2013 woont.

“Toen ik naar Breda verhuisde, dacht ik dat ik hier nooit zo mooi zou kunnen fietsen als in De Kempen, waar ik vandaan kom. Dat bleek niet het geval! Al snel kwam ik erachter dat je hier ook prachtige tochten kunt maken. Richting België, Tilburg of juist door de polders: het is telkens weer heel anders. Binnen de kortste keren had ik mijn favoriete routes in de omgeving. Ik schrijf daarover op mijn blog Zijwielrent.nl, maar nu wil ik mijn ‘achtertuin’ ook echt laten zien.” Voor de tocht hebben zich wielerrecreanten uit heel Nederland en zelfs uit België en Frankrijk aangemeld.

Gezelligheidstochten van 80 en 130 km

Er worden twee routes gereden, van 80 en 130 kilometer lang. Kan Scheepers al een tipje van de sluier over de route oplichten? “We gaan waarschijnlijk vanuit het Ginneken richting Essen fietsen, dat is één van mijn favoriete rondjes over rustige landweggetjes. De binnenstad, hoe mooi ook, mijden we liever vanwege de drukte. Het wordt een sportief-recreatieve tocht waarbij het niet draait om de snelheid maar om genieten en gezelligheid.”

De gratis fietstocht staat open voor maximaal 110 deelnemers. Het betreft geen uitgepijlde route. Er wordt gereden in kleine fietsgroepen onder leiding van gecertificeerde wegkapiteins, die zorgdragen voor de veiligheid. Onderweg worden gratis bananen en krentenbollen voorzien voor de deelnemers. Vertrek om 10.00 uur bij Huis Den Deijl, Marellenweg 8 te Breda.

Reacties