Zuid-Franse sferen in zomers Breda

Foto: Henk Voermans

Het is zomer in Breda. Al weken lijkt het of je je midden in Zuid-Frankrijk waant. De terrassen aan de Haven, in de Boschstraat en op het van Coothplein zitten iedere avond bommetje vol. Nieuwe horeca schiet als een paddenstoel uit de grond. Breda wordt er steeds gezelliger op of is het wel genoeg zo met al die cafés en resto’s in en rond de binnenstad?

Ook aan zomerse evenementen geen gebrek in onze stad. Op deze dinsdagavond is het helemaal prijs. Eerst even langs de dagelijkse uitzending van Tour du Jour aan de historische visafslag bij restaurant Binnen. Daar start presentator Bart Nollens met zijn dagelijkse wielerborrelpraatprogramma. Zijn gasten Frank Evenblij, Klaas Dijkhoff en Michael Boogerd evalueren wat zij vandaag gezien hebben in de Tour de France. Het publiek bevolkt de terrassen aan de haven en maakt er een mooi zomers tafereel van.

Na een uurtje is de wielerpraat voor de tv-camera’s afgelopen. Tijd genoeg om nog even sfeer te proeven en Bredase bekenden te ontmoeten in het park. Daar speelt Bongomatik met diverse blazers in de band de pannen van het dak op de tweede avond van Palm Parkies. Ook waren de DJ’s van Bakfiets Soundsystem en Planet Disco lekker op dreef. Het park is vol en het is er vanzelfsprekend relaxed gezellig.

Nog een laatste drankje en dan is het echt tijd om te gaan. Morgen is het gewoon een werkdag en dat vergeet je snel als je geniet van de zomerse sferen op een doordeweekse avond in Breda. Het goede nieuws is dat de zomer nog tenminste een week aanhoudt. En dat er volgende week dinsdag weer een Tour du Jour live uitzending is en een Palm Parkies muziekavond in het park. Tot volgende week!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen