BLOG: Natuurlijk val je af met NewFysic Breda

“Maandag begin ik.” Voor de eeuwige lijners onder ons een bekende zin. Maandag vind je weer een goede reden om de traktatie van je collega niet af te slaan. Want ach, je leeft maar 1 keer. Een stemmetje in je zegt: als dat zo is, waarom daar niet alles uithalen en zo fit, gezond en lang mogelijk van dat leven genieten?

Tot hier en niet verder!

Maar een dieet, wat lastig is dat. Ik heb het allemaal geprobeerd. Wegens honger moest ik vroegtijdig staken. Door gebrek aan discipline gaf ik het na een halve dag op. Mijn liefde voor eten is groot. Groter dan de liefde voor mijn gezondheid blijkbaar. Een Bourgondische lifestyle past nou eenmaal bij me. Een wijntje, kaasplankjes, worstenbroodjes, taartjes, uitgebreide etentjes met bijpassend wijnarrangement en thuis voor de buis iets lekkers binnen handbereik. En zo komt er ieder jaar een kilootje bij. Of meer. Maar of ik me daar zo goed bij voel? Nee. Tot hier en niet verder!

NewFysic Breda

Oké, het is duidelijk. Ik kan dit niet alleen, dat heb ik inmiddels wel bewezen. Ik neem daarom een enorme stap: op een mooie lente dag loop ik binnen bij NewFysic aan de Ginnekeweg in Breda. Coach Ineke verwelkomt me hartelijk en ik ben meteen op mijn gemak. Ineke legt me uit wat NewFysic inhoudt en nadat mijn bloeddruk, gewicht, vetpercentage en BMI zijn gemeten bepalen we samen een doel: minimaal 25 kilo afvallen. Het duizelt me even maar Ineke stelt me gerust, dit gaat me ZEKER lukken. We zetten in op een half jaar! Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, ik moet het allemaal nog maar even zien… Afvallen, dat kan ik toch helemaal niet?

Plan van aanpak

Maar bij NewFysic laten ze afvallen niet aan het toeval over. Bij de intake krijg ik van mijn coach een aantal handige boekjes mee waaronder een boodschappenlijst met alle producten die ik mag (en dat zijn er veel!) en receptenboekjes. Ineke legt me uit hoe we het afvallen zo prettig mogelijk gaan maken;

  • Je eet! Nee geen maaltijdvervangers maar lekker vers, gezond, vezelrijk, regelmatig en afwisselend. Bedenk het zelf of kies uit de vele heerlijke NewFysic-recepten. Je mag zelfs 3 tussendoortjes per dag. Bye Bye hongerdieet;
  • Bij NewFysic tellen we geen calorieën of punten;
  • Supplementen op natuurlijke basis zorgen ervoor dat ik me fit blijf voelen en minder trek heb doordat mijn suikerspiegel stabiel blijft;
  • Met de App van NewFysic kan ik mijn afvalproces bijhouden. Hier vind ik ook de lekkerste recepten, het hele gezin smult mee;
  • Er is een Facebookgroep waarin we recepten en tips uitwisselen. Hier ontmoet ik ook ‘oud-fysicers’ die al jaren op gewicht blijven, het programma in grote lijnen blijven volgen en de nieuwelingen aanmoedigen;
  • Tijdens de wekelijkse consulten worden mijn resultaten bijgehouden en krijg ik adviezen van mijn coach en zonodig een peptalk. De bekende stok achter de deur die ik nodig heb.

So far so good

Ik maak die avond mijn eerste volkoren wrap pulled-chicken. Zalig! De ingrediënten van de recepten zijn altijd gewoon in de supermarkt verkrijgbaar. Ik sta versteld van al het lekkers dat ik mag eten en de weken vliegen voorbij. Ik geniet van de smaakvolle vezelrijke rijst en pasta gerechten. Ik ontbijt heerlijk met crackers en een beschuitje. Met muesli of een zalig havermoutpannekoekje. Ik varieer met beleg en maak er altijd een feestje van. Na het tussendoortje is het alweer tijd voor de lunch. Er is niet veel dat echt niet mag. Voor mijn grote liefde kaas geldt: uit het oog uit het hart. Het valt me alles mee en ik ga als een speer. Ineke is iedere week trots op me, zelfs als er een keer iets minder af is stelt ze me gerust: het komt wel goed! En het kwam ook goed… De vakantie naar Griekenland overleef ik glansrijk met een halve kilo minder op de teller. Etentjes sla ik ook niet af, ik weet nu welke keuzes ik moet maken. Zo blijkt een Poké bowl met zilvervliesrijst een fantastisch alternatief voor mijn geliefde sushi. Nee zeggen tegen een vette hap is niet moeilijk, eerder vanzelfsprekend. En als het een keer echt niet lukt me aan het programma te houden neem ik een *No Regret. Deze zorgen ervoor dat ik kan zondigen zonder aan te komen. Ik kan geen goede reden bedenken dat iemand het programma niet vol kan houden.

Klaar met zwaar

Na drie maanden stap ik op de weegschaal en zie dat er maar liefst 16 kilo af is. YEAH! Ik spring een gat in de lucht! Ik kan weer leuke kleding aan en ga shoppen voor een nieuwe outfit in, jawel, twee maatjes minder. Ik ben niet alleen veel lichter maar ook fitter, strakker, voel me gezonder en energieker, ik straal en krijg complimenten. Ik ben zelfs van mijn weegschaalvrees af want het is tegenwoordig leuk om erop te staan en de teller naar beneden te zien gaan. Bij de volgende verjaardag van een collega zit ik met een kopje koffie en mijn schaaltje vers fruit trots te zijn op mezelf. Appeltje eitje dit! Op naar de volgende 3 maanden!

Ook klaar met zwaar? Misschien zit bij jou 5 kilo in de weg, misschien wel 40. Man of vrouw, jong of oud, NewFysic is voor iedereen goed vol te houden. Kies voor jezelf en ga langs voor een vrijblijvend en kosteloos consult bij NewFysic Breda. Want iedereen valt (lekker) af met NewFysic!

*De unieke samenstelling van No Regret zorgt ervoor dat je, in situaties waarbij er niet de mogelijkheid is om volgens het persoonlijk voedingsplan te eten of te drinken, niet aankomt. Alle NewFysic supplementen zijn ontwikkeld volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten en onder apothekerstoezicht.

NewFysic Breda
Ginnekenweg 64
4818JH Breda
Telefoon: 088-3230016
[email protected]
Website
Facebook
Instagram

[zie fotoserie]

 

 

 

 

 

Cookieinstellingen