Vier Bredanaars in landelijke finale Kunstbende 2016

Foto: Kunstbende

Op zaterdag 18 juni strijden ruim 200 jongeren tegen elkaar tijdens de finale van Kunstbende in TivoliVredenburg in Utrecht. Onder hen vier deelnemers uit Breda: L’issue Lune met de korte film ‘MAAN’, Selma Oueddan in de categorie ‘Taal’ met ‘Doodgewoon’, Frantic in de categorie ‘Muziek’ met het lied ‘I don’t mind’ en de twee acterende zussen Meisjesnamen met het theaterstuk ‘Kennelijk’.

Opvallend veel finalisten houden zich bezig met de wereldproblematiek en hoe zij zich daartoe verhouden. Van een ontroerende monoloog van de 15-jarige Palestijns-Syrische Ranim Haleeme (deelnemer vanuit regio Utrecht) die een jaar geleden naar Nederland vluchtte tot de fashioncollectie van de 16-jarige Sterre Troquay uit Zeewolde die inspeelt op de rellen in Parijs en haar modellen free hugs laat geven aan het publiek als pleidooi voor de verbroedering van culturen en geloven.

finalist_Kunstbende2    finalist_Kunstbende

Positieve insteek bij zware thema’s

Naast wereldproblematiek signaleert Kunstbende meer trends binnen de 100 acts die tijdens de finale de revue in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Denk aan eenzaamheid onder ouderen, de status van de Nederlandse cultuur, huiselijk geweld, anorexia, slavernij en discriminatie. Bijzonder is dat veel finalisten een positieve insteek hebben; zo vindt de Almelose dansgroep La Funk in hun act over slavernij dat er niet meer gediscrimineerd mag worden op huidskleur, want ‘samen staan we sterk!’

Finale

Na 13 voorrondes in het hele land staan 100 acts in de finale van Kunstbende. Zij worden beoordeeld door een 40-koppige jury, bestaande uit BN-ers en andere professionals uit de culturele industrie, zoals Tygo Gernandt, Lucia Marthas, Nina Gantz, Piet Paris en De Sluwe Vos. Verder staat de finale bol van de workshops, een filmquiz, een boksring waarin creatief gebattled kan worden en nog veel meer! Check het complete programma, de prijzen en de jury op kunstbende.nl/finale.

Parels

Kunstbende barst uit haar voegen van de parels en hun indrukwekkende verhalen. In deze bijlage tref je een overzicht van de finalisten, hun thematiek, leeftijd en woonplaats. In de app van Kunstbende vindt u de biografieën van de finalisten (download ‘m via App Store of Google Play).

Kaartverkoop

Standaard €10,-, | met CJP €8,50 | groepsticket vanaf 5 personen €8,50 p.p. | klassenticket vanaf 20 personen €6,- p.p. via de website van Kunstbende.

Kunstbende is HET podium voor talent (13-18 jaar) en wordt mede mogelijk gemaakt door ArtEZ hogeschool voor de kunsten (hoofdpartner), Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds – Van der Jagt Zwolsman Fonds, VSBfonds, mediapartner CJP, inhoudelijk partners, mainstage-partners en regionale partners.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen