Ontdek vrijwilligerswerk via wandeltour door Boeimeer’

Foto: Breda Actief

In de wijk Boeimeer zijn nog veel plekken het ontdekken waard als het gaat over vrijwilligerswerk. Zo ook bij voetbalvereniging S.A.B., ‘De Lichtboei’ en Mondiaal Centrum Breda.

Op één dag beleven Bredanaars hoe het is om bij deze drie bijzondere organisaties vrijwilligerswerk te doen. Deze gratis ‘Wandeltour door Boeimeer’ is op woensdag 20 juli van 13.00 – 15.30 uur. Aanmelden voor de activiteit kan tot en met 14 juli via de site van Breda Actief.

Vrijwilligerswerk in Breda

“We komen vaak mensen tegen die niet goed weten wat voor soort vrijwilligerswerk ze willen doen, wat ze leuk vinden of wat bij ze past. Om dit uit te zoeken doen ze mee aan onze ‘kennismakingsactiviteiten’. Tijdens zo’n kennismakingsactiviteit leer je namelijk een organisatie kennen zonder dat je je meteen verbindt aan de organisatie. Je ontmoet ook meteen nieuwe mensen.

Heb je een match met een organisatie? Dan kun je altijd de mogelijkheden bespreken om vrijwilliger te blijven.” Aldus Anu Veldhuis, adviseur Breda Actief. De ‘Wandeltour door Boeimeer’ is op woensdag 20 juli. Om 13.00 uur wordt gestart bij ‘De Lichtboei’ (Vriesdongen 1). Na een rondleiding wandelt de groep naar de voetbalverenging SAB om als laatste geïnspireerd te raken bij het Mondiaal Centrum Breda. Daar wordt de tour om 15.30 uur afgesloten.

“Het leuke aan een ‘On Tour in de Wijk’ is dat je op één dag drie organisaties kunt ontdekken. De wandeltocht in Boeimeer gaat echt naar drie verschillende organisaties. Zo kun je je echt nog laten verrassen!” Vervolgt Anu.

Aanmelden zonder verplichtingen

Breda Actief organiseert een ‘On Tour in de Wijk’ met de voetbalvereniging S.A.B., Het inloopcentrum ‘De Lichtboei’ en Mondiaal Centrum Breda. Deelname is gratis en zonder verplichtingen. De begeleiding wordt verzorgd door medewerkers van Breda Actief en de deelnemende organisaties.

Voor de kennismakingsactiviteit zijn vijftien plaatsen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 14 juli aanmelden op de website van Breda Actief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen