Een gezellige tweede festivaldag bij En Plein Public in Princenhage

Foto: En plein public

Afgelopen vrijdag stond En Plein Public in Princenhage; dè plek voor de muzikale optredens van poprockband Awash en Princenhaagse ster Paul Hattink.

Die laatste speelde zelfs een vertederend mooi duet met zijn talentvolle jonge kleindochter (gitaar). De theatervoorstellingen van ‘Kikker zingt en leest voor’ en Goede Buur voorstelling ‘Op Reis’ maakten van Princenhage een mini openluchttheater.

Komende weken reist En Plein Public naar Hoge Vucht, Roosendaal en naar Oosterhout. De laatste editie van 2016 vindt plaats op 9 september bij het dan gloednieuwe Station Breda (Willemstraat).

In Ginneken begint de voorstelling om 17:00 uur met Verre Vriend kindervoorstelling Tommie & Tom Poes van theatergezelschap Toren van geluid. Tommie logeert bij opa. Hij vindt er een hele mooie tekening… Tommie is nieuwsgierig en ontdekt nog veel meer tekeningen die samen een spannend verhaal vormen.

Om 18:00 uur is het tijd voor de #buurtquiz met Breda’s Portret & Fotochallenge 2016 van Stichting Nieuwe Veste. Aansluitend maken ze  de kringfoto van alle aanwezigen. Ook treden de jonge podiumtalenten van Kunstbende en Festival 39Graden op. Laat je door hun podiumkunsten verrassen!

Om 19:00 uur begint Goede Buur voorstelling ‘Het Markdal’. Bewoners uit het Ginneken maakten met theatermaker Simone de Kuijper en choreochrafe Ivana Diboune (Stichting Nieuwe Veste) een heuse operavoorstelling in, over en voor het Markdal.

Tegen 20:00 speelt avondvoorstelling ‘Dood op de Boot’ van theatergezelschap Vloeistof: Een sjiek gekleed stelletje komt aanroeien. Ze zijn op zoek naar een plekje voor een romantische picknick. De champagne-koeler schittert vol verwachting in de heerlijke zomerzon, maar onderhuids is de spanning voelbaar. Een gevaarlijk anker, onhandig gehanteerde roeispanen en morsen met de champagne op het keurige bootje…

Rond 21:00 uur speelt Carolien Drooger. Zowel Engelstalig als Nederlandstalig kan deze zangers uit de voeten met Empire State of Mind, Titanium, Let her go en Dat ik je mis.

En rond zonsondergang start de Verre Vriend film, geselecteerd door de filmkenners van IDFX. Edgar werkt als ober in ‘Het Westen’, een matig lopend restaurant. Zijn leven is niet naar zijn zin en schenkt hem nauwelijks voldoening. Edgar uit zijn onvrede bij de man die hem schrijft en laat weten wat híj met zijn leven voor ogen heeft.

Geniet verder van een hapje, drankje of ijsje en van de animatiefilms van het talent van de St. Joost kunstacademie afgewisseld met werk van cursisten van Stichting Nieuwe Veste.

En Plein Public strijkt ook neer in:

  • 31 augustus        Roosendaal
  • 1 september       Oosterhout
  • 2 september       Breda Noord, Hoge Vucht
  • 9 september Breda Centrum, Station

Meer informatie op www.enpleinpublic.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen