Chassé Cinema: de met een oscar bekroonde docu Amy

Foto: Film still_Amy

Op vrijdag 26 augustus (21:15) is de documentaire ‘Amy’ te zien als buitenfilm. Op het achterplein van het Chassé Theater kun je gratis naar deze film kijken. Een oscar winnende documentaire over het leven van zangeres Amy Winehouse.

De films ‘Angry Indian Godesses’ en ‘La Pazza Gioia’ gaan deze week in première. Vanaf 25 augustus zijn deze films te zien in Chassé Cinema.

Amy | vrijdag 26 augustus

De film Amy vertelt het unieke levensverhaal van zangeres Amy Winehouse vanuit haar eigen perspectief. Met haar fenomenale stem en muzikale talent, behoort zij tot één van de grootste iconen van deze eeuw. Als dé superster van een generatie en een authentieke jazzartiest pur sang, schreef en zong Amy vanuit het diepst van haar hart. Ze gebruikte haar muzikale gave om haar persoonlijke problemen te uiten. De combinatie van haar rauwe eerlijkheid en haar talent resulteerde in enkele van de origineelste en meest bejubelde nummers van deze eeuw, waarvoor zij bekroond werd met zes Grammy Awards. Haar wereldwijde succes had echter ook zijn keerzijde en veroorzaakte een opdringerig en genadeloos mediacircus, dat in combinatie met haar roerige relaties en rock-‘n-roll levensstijl zijn tol begon te eisen. Op 23 juli 2011 overleed Amy Winehouse aan alcoholvergiftiging. Ze was 27 jaar oud.

Angry Indian Godesses | vanaf 25 augustus

Angry Indian Goddesses is India’s eerste vrouwelijke “buddy movie”, een fris, realistisch portret van de vrouw in het India van vandaag. Frieda, een modereclame-fotografe op zoek naar haar eigen artistieke creativiteit, brengt haar beste vriendinnen vanuit heel India samen voor een reisje naar Goa waar ze iets wil aankondigen: ze gaat trouwen! En zo start een soort van spontaan vrijgezellenfeest, dat een hele week zal duren. Al snel zal alles weer wat serieuzer worden, maar nu zijn deze dames vastberaden om de dag te plukken.

La Pazza Gioia | vanaf 25 augustus

Beatrice Morandini Valdirana is een decadente kletskous, een opvallend figuur in de psychiatrische inrichting waar ze woont. Ondanks haar praatjes vindt ze weinig aansluiting bij de andere patiënten. Als de introverte, stoer uitziende Donatella Morelli wordt opgenomen in de inrichting, bloeit er een onverwachte vriendschap op tussen de twee. Ze besluiten samen te ontsnappen en komen tijdens de avontuurlijke reis oog in oog te staan met hun verleden. Gelukkig zijn ze dit keer niet alleen, maar hebben ze elkaar. La pazza gioia is een komisch drama over vriendschap en de zoektocht naar geluk, met het prachtige landschap van Toscane als decor.

Ticketinformatie

Kaarten voor de landelijke premièrefilms zijn vanaf maandag 22 augustus online te reserveren bij Chassé Cinema via www.chasse.nl/cinema of bij het bespreekbureau van het Chassé Cinema op (076) 530 31 31. Bij de buitenfilm is een arrangement te boeken. Voor €12,50 (2 personen). wordt gezorgd voor een goede plek, strandstoelen, een tafeltje en krijgt u een consumptie en popcorn en nachos. Klik hier om direct dit buitenfilm arrangement te boeken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen