Eerste esportscentrum van Benelux komt naar Breda

Iedereen is bekend met games. Van Mario tot Call of Duty, van the Sims tot Rocket League. Vaak speel je alleen op je kamer. Weliswaar online tegen of met anderen. Hoe leuk zou het zijn als je met zijn allen in een ruimte tegen elkaar kan spelen? En dat zonder gedoe. Dat kan met het nieuwe project van Ruben Been en Marcel Oppermans, beide gamers in hart en nieren.

Beide mannen zijn geen onbekenden in de game wereld. mCon, een van de grootste esport clubs van Benelux behoort toe aan Ruben. Marcel Oppermans heeft naast zijn Heroes of the Storm team veel ervaring als administrator van tal van games events. Ook hij heeft duidelijk zijn sporen achtergelaten. Tevens zijn zij de organisatoren van Hearthstone toernooien bij Breda Masters.

Doel

Het project van de heren heet EsportsDome, het grootste esportscentrum van Benelux. Hoewel Nederland aantal gamers heeft die hoog scoren internationaal zijn landen als Zweden, Duitsland, Verenigde Staten en Zuid Korea die het wereldje domineren. Maar binnen Nederland groeit het animo en bekendheid met rappe streden. Daarom is Koen Schobbers, presentator van Inside esports ook laaiend enthousiast hierover. Naast het eerder genoemde reden creëert dit een leuke plaats om samen met anderen games te spelen, over over discussieren of volgen van game streams.

Crowdfunding

Voor niets gaat de zon op. Dus ook voor dit project is geld een noodzakelijk item. Om de sponsors over de brug te krijgen hebben de mannen via Indiegogo een crowdfunding opgestart. Hiermee proberen zij 25.000 euro binnen te halen voor een opening. Als dit doel gehaald wordt zal EsportsDome in augustus 207 haar deuren openen.

Wil je meer informatie of wil je een steentje bijdragen aan EsportsDome, kijk dan hier.

  • Kijk voor een impressie van een Hearthstone toernooi van Breda Masters.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen