27 krachtige vrouwen in Grote Kerk

Foto: Grote Kerk Breda

Op woensdag 5 oktober is in de Grote Kerk Breda de theater voorstelling ‘3 vrouwen rond Koning Willem I’ te zien. Historisch literair theater met muziek en zang in een prachtige monumentale setting. Voorafgaand en na afloop van de voorstelling is de pop-up foto expositie #beYOUtiful te zien.

Werk, relatie, kinderen hebben, kind zijn, ouder worden, jong blijven, #beYOUtiful is een intrigerende portretreeks van 24 hedendaagse vrouwen die zijn, en dat maakt hen mooi. 24 ondernemende Bredase vrouwen, zijn geportretteerd door fotografe Marjolein Tebrunsvelt en geïnterviewd door Marieke Eising. Dit resulteerde in een krachtige foto expositie gepresenteerd op robuuste schildersezels.

Het contrast

Het samenbrengen van deze 27 krachtige vrouwen in de monumentale setting van de Grote Kerk toont vooral het contrast tussen de positie van de vrouw in het verleden en het heden. In de tijd van Willem I was de kracht en invloed van de vrouw vaak duidelijk, maar op de achtergrond aanwezig: ’staatszaken werden op het hoofdkussen besproken’. Anno 2016, is de kracht van de vrouw veel meer op de voorgrond. De vrouw mag (mooi) zijn.

Meer informatie

De expositie is van maandagmiddag 3 oktober 12.00 uur tot en met woensdagmiddag 5 oktober 17.00 uur gratis te bezoeken tussen 10.00 en 17.00 uur. Kaarten voor de voorstelling zijn te verkrijgen bij VVV Breda, Boekhandel van Kemenade en Hollaers en aan de balie van de Grote Kerk á € 7,50 inclusief consumptie. Aanvang 20.00 uur, kerk open 19.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen