Britse indie-folk van Kawala en singer-songwriter John Joseph Brill bij De Avenue

Curated organiseert intieme concerten met artiesten die op het punt staan door te breken. Denk aan shows in knusse huiskamers, prachtige kerken en andere unieke locaties in alle grote steden van Nederland. Komende vrijdag kun je in De Avenue gaan kijken naar John Joseph Brill en Kawala.

De afgelopen 2,5 jaar organiseerde Curated ruim 40 geslaagde shows verspreid over het hele land. Van 1 t/m 7 december worden die shows opgevolgd door de grootste Curated-tour tot nu toe met de Britse singer-songwriter John Joseph Brill (7 Layers Festival, support shows voor Daughter, Bear’s Den) en het Londense indie-folk duo Kawala.

Vrijdag in Breda

De tour gaat langs de steden Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Groningen, Eindhoven en Breda. John Joseph Brill en Kawala spelen op bijzondere locaties als Zoku Hotel (Amsterdam), Bovenkamer van Groningen(watertoren, Groningen) en De Avenue (Breda). Het volledige touroverzicht vind je op de website van Curated.

John Joseph Brill

Enkele jaren geleden leek John Joseph Brill zijn leven op orde te hebben als frontman van de Londense folkband Burning Beards. De bebaarde Brit besloot echter naar Liverpool te verhuizen en op solo-avontuur te gaan. Echt eng was dat niet; Brill heeft namelijk een ontwapenende stem in zijn arsenaal. Met die stem zingt hij teksten die net zo ontroerend als slim geschreven zijn, over drinken met vrienden, maar ook over dansen met de dood. Zo ook op zijn recente EP False Names, die in juni uitkwam.

John Joseph Brill speelde de afgelopen jaren in het voorprogramma van o.a. Daughter, Bear’s Den en Nick Mulvey en stond op festivals als Reading, Leeds en Reeperbahn. In Nederland nodigde Dotan hem persoonlijk uit voor de eerste editie van het 7 Layers Festival.

Kawala

Normaal gesproken zouden we zeggen dat je eens lekker moet gaan zitten voor de verhalende nummers van het Londense duo Kawala, maar stilzitten is geen optie bij deze opgewekte folk! Nee, op Spotify staan ze nog niet. Voor officiële opnames is de tijd nog niet rijp. Wel plukken zanger Jim Higson en gitarist Daniel McCarthy al de vruchten van de flinke fanbase die ze opbouwden met hun optredens bij muziekplatformen Mahogany en Sofar Sounds.

Deze maand nog supporte Kawala singer-songwriter Leo Stannard op zijn tour door Groot-Brittannië. Op die manier groeit het tweetal stukje bij beetje uit tot een van de lievelingetjes van de Londense muziekwereld. Op organische wijze. Zoals een oude eikenboom, die qua karakter wel wat wegheeft van de authentieke, natuurlijke nummers van deze twee jeugdvrienden. Begin december speelt dit veelbelovende duo zijn eerste shows in Nederland.

Meer informatie

Meer informatie over Curated in De Avenue vind je op de Facebook-pagina van Curated. Kaarten voor het concert kosten 15 euro en zijn hier online te koop.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen