Ouder & kind speksteen workshop

Foto: David Rosemeijer

Wekelijks op woensdagmiddag organiseert Marc Riemens, Man van Steen, een ouder & kind speksteen workshop op STEK Breda. Het leuke hierbij is dat alles mag en echt elke vorm goed is. De steen mag best de fantasie prikkelen. Is het nu een zeehond, een bloem, een poes of is het toch een vis met tanden? De interactie tussen ouder en kind, het samen creatief bezig zijn en vooral de gezelligheid staan centraal.

Speksteen is een zeer zachte steensoort uit China, India of Brazilië. Dit materiaal is eenvoudig te bewerken met een rasp of een vijl. Wanneer je de steen met schuurpapier polijst, ontstaat er een mooie, gladde en glanzende steen. Het is dus mogelijk om binnen een paar uur echt met een mooi resultaat naar huis te gaan. Marc Riemens helpt hier uiteraard bij.

Met het bedrijf Man van Steen geeft Marc een nieuwe bestemming aan afgedankt natuursteen. Dit materiaal is vaak miljoenen jaren oud en door het een nieuwe vorm te geven kan het weer vele jaren mee. Man van Steen verzamelt en krijgt oude vensterbanken, afval van de natuursteenindustrie (aanrechtbladen, wastafels), enzovoort. Met voornamelijk ambachtelijk handwerk krijgen deze stenen een nieuw leven als naambordje, promo artikel, sculptuur, gedenksteen etc. Alles is mogelijk. STEK Breda is een inspirerend en innovatief bedrijventerrein waar hergebruik van goederen en duurzaamheid centraal staan.

De workshop vindt elke woensdagmiddag plaats, van 14.00 uur tot 16.00 uur.
Locatie: STEK, Veilingkade 9a, Breda
Kosten zijn € 20,- per ouder-kind koppel inclusief koffie/thee/ranja. De speksteen is ter plekke te koop (€ 4,- per kilo). Per workshop is er ruimte voor maximaal 9 mama’s (of papa’s) en hun kleine beeldhouwers.
Aanmelden kan via [email protected] of 06-129 76 879. Facebook: Marc Riemens Man van Steen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen