Optredens Plaatina voor #SR16 in Breda

Foto: Marcus van Dam

In Lunchroom Ja!Breda en in Het Voske op de grote markt zullen op 21 en 22 december muzikale avonden te beleven zijn. Tenminste, als er gedoneerd wordt voor Serious Request. De artiesten zullen pas een nummer gaan spelen zodra er gedoneerd wordt, om zo zoveel mogelijk geld op te halen en tegelijkertijd de avonden te vullen met muziek.

De artiesten staan onder beheer van Plaatina, een Music Agency vanuit InHolland Haarlem. Plaatina onderscheidt zich door de vrouwelijke krachten in de muziekindustrie te ondersteunen. In de muziekindustrie valt de laatste tijd op dat er weinig vrouwelijke artiesten te vinden zijn op podia (Bassil, 2015). Daar zal Plaatina verandering in brengen. Plaatina gaat de kracht van de muzikale vrouwen meer in de spotlights zetten zodat er meer vrouwelijke talenten verschijnen op het podium.

De drie vrouwen die in Breda hun krachten gaan tonen, zijn:

-AMBERROADS-

Met een uniek stemgeluid en repertoire van indie/ambient met invloeden van hiphop. Amber Schaafsma is 18 jaar en komt uit Almere. Ze staat helemaal aan het begin van haar zangcarrière. Ze schrijft haar eigen nummers. Niet alleen voor haarzelf, maar ook voor andere bands. Amber studeert Grafische Vormgeving aan het Grafisch Lyceum in Utrecht.

-BELOW HOME-

Samen schrijven Mike Veenhof en Romy Laarhoven liedjes in de stijl Americana/Country. Met invloeden van Blues/Rock&Roll en pop creëert Below Home hun eigen sound. Below Home heeft vijf nummers die te beluisteren zijn op Soundcloud. Soundcloud is het enige platvorm waar Below Home gebruik van maakt als het gaat over het beluisteren van hun nummers. Het duo heeft mee gedaan aan de voorrondes van de Rob Acda Awards in 2016. Jammer genoeg waren zij niet door. Mike studeerde gitaar en is momenteel songwriter bij BMG Talpa Music. Romy studeert op dit moment zang aan de Dutch School of Popular Music en wil na deze opleiding auditie doen voor het Conservatorium Amsterdam.

-LAKE MICHIGAN-

Een akoestisch duo bestaande uit twee jonge singer-songwriters: Daphne van de Bor en Koen Álvarez Wintels. Lake Michigan is een van de vijf “Great Lakes” van Noord Amerika en de naam is een knipoog naar de Amerikaanse invloed in Lake Michigan’s muziek: een eigen mix van Country, Americana, Folk en Pop. Daphne en Koen spelen zelfgeschreven nummers en halen hun inspiratie uit artiesten als John Mayer, The Common Linnets en Zac Brown Band. Het doel van Lake Michigan is om in de toekomst een band te vormen. Hun nummers zijn te beluisteren op Youtube en Soundcloud. Ze zijn nu bezig met het opnemen van meerdere nummers. Lake Michigan heeft veel in Haarlem opgetreden. Ook waren ze te horen bij Goeiemugge van Haarlem105 radio. Hun wens is om meer te gaan optreden in Amsterdam.

De optredens zijn op 21 december in Lunchroom Ja!Breda en op 22 december in Het Voske.

Op de foto: Below Home

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen