Ploegendienst naar prachtige festivallocatie

Foto: Ploegendienst

De kaartverkoop is maandagochtend 12:00 van start gegaan voor de derde editie van het Ploegendienst festival. De Galderse Meren vormt op zaterdag 27 mei van 11.00 uur tot 23.00 uur het unieke decor voor een muziekfestival.

Ploegendienst gaat zich nog meer onderscheiden in het huidige festivallandschap.

Ploegendienst is in de basis een house en techno festival waarbij het concept van a tot z wordt doorgevoerd. Zoals de naam al verklapt, staat alles in het teken van samenwerken op de werkvloer. Artiesten draaien samen (back2back), wat zorgt voor verrassende sets. Ploegendienst is meer dan alleen muziek. Op het festivalterrein wordt de bezoeker constant geprikkeld met entertainment en creaties, die in het teken van werken staan. Elk jaar leveren verschillende creatievelingen uit Breda en omgeving, een bijdrage aan het festival. Daarnaast staan gezelligheid, verbinden, humor, verassen en duurzaamheid tijdens deze prachtige werkdag centraal.

Ploegendienst festival heeft mede door haar originaliteit de afgelopen editie roem vergaart door verkozen te worden tot 3e beste festival in de Benelux via het platform Festivalchart. De organisatie stimuleert jong talent en durft het aan om ze op te laten treden samen met gevestigden artiesten.

Ploegendienst heeft de voorkeur voor unieke en speciale locaties die binnen het karakter van het concept en de stad passen. De afgelopen edities hebben het Haveneiland en Breepark als werkvloer gefungeerd. Met de Galderse Meren hoopt Ploegendienst een definitieve plek te hebben gevonden, waarbij het concept de komende jaren echt tot haar recht gaat komen. Het is de eerste keer dat een evenement plaatsvindt op de Galderse Meren. In het nieuwe beleid is ruimte gegeven voor een tweedaags festival.

Reacties