Breda wederom de Beste Binnenstad?

Foto: Bianca Dijck

Ook dit jaar maakt Breda kans op de titel ‘Beste Binnenstad’. De stad is in de eerste ronde geselecteerd. Tot medio mei mogen steden zich nog kandidaat stellen en nomineert de jury vijf steden. De stad is er klaar voor en zet in op winst.

In 2009 wist Breda de titel van Beste Binnenstad in de wacht te slepen. In de tussentijd heeft de stad niet stilgestaan. Breda maakt opnieuw kans op de titel door projecten als de oplevering van het Station en de Willemstraat, de vernieuwde Barones, Gasthuyspoort, Hotel Nassau, Ondernemersfonds, Toeristisch Fonds, plannen voor het doortrekken van de Nieuwe Mark, florerende horeca en een keur aan nieuwe toonaangevende evenementen.

Eerste ronde

Om in deze eerste ronde zoveel mogelijk kans te maken roept de gemeente iedereen op het nieuws over de kandidatuur ‘Beste Binnenstad’ te verspreiden. Samen zoveel mogelijk rumoer veroorzaken en ‘google alerts’ realiseren op de zoekterm ‘beste binnenstad’. Boaz Adank, wethouder Economische Zaken en binnenstad: “Samen met partners – zoals het Ondernemersfonds, Toeristisch Fonds, evenementenorganisaties, City of Imagineers en andere betrokkenen bij het Verhaal van Breda – kunnen we Breda opnieuw op de kaart zetten als Beste Binnenstad van Nederland. Met elkaar mogen we trots zijn op onze binnenstad die het afgelopen jaar bruiste als nooit tevoren, onder meer vanwege de komst van Winterland en Serious Request. Dat is ook Zoover niet ontgaan, die ons uitriep tot één van de beste citytrips van Nederland. Ik vertrouw erop dat we de jury kunnen overtuigen van onze opvallende, Bredase kwaliteiten.”

Koert Vermeulen, centrummanager binnenstad en in dienst van het Ondernemersfonds: “Beste Binnenstad van Nederland is een titel waar we serieus voor in aanmerking komen. Daar werken we hard aan. Bovendien levert deze titel veel publiciteit en extra bezoekers op, die we graag zien in de binnenstad. Zodra bekend is of Breda hoort bij de beste vijf, zetten we vol in op de koppositie. Samen met de gemeente en andere partners in de stad betrekken we daar dan graag de hele stad bij. Ik heb er alle vertrouwen in dat we deze titel in de wacht kunnen slepen. Alle ondernemers in de binnenstad zijn er klaar voor.”

Andere kanshebbers

In 2009 liet Breda bij de verkiezing steden als Den Haag en Maastricht achter zich. Inmiddels is de titel nog driemaal uitgereikt. Ook dit jaar is de concurrentie groot en zit beslist niet stil. Alkmaar, Enschede, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Den Haag, Den Bosch en Zwolle voeren al campagne in hun eigen stadsmedia. Reden voor Breda om in alle openheid en met betrokkenheid van zoveel mogelijk Bredanaars aan de slag te gaan om door te dringen tot de volgende ronde.

De stedenwedstrijd ‘Beste Binnenstad’ is een initiatief van het Platform Binnenstadmanagement in samenwerking met diverse partners. Na de nominatie van vijf steden volgt tot eind juli het indienen van een bidbook per stad en de beoordeling daarvan door de jury. Deze maakt in augustus twee finalisten per categorie bekend. De jury beoordeelt de steden op inspanningen om het economische klimaat te bevorderen, leegstand te bestrijden, de kwaliteit van de ruimtelijke omgeving te verbeteren en stelt vragen over mobiliteit en parkeren, leefbaarheid, marketing & promotie, organiserend vermogen, toekomstbestendigheid en verbetering van gastvrijheid en gastheerschap.

Meer over Breda

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen