Het Internationaal Stiltefestival gaat van start

Foto: Stiltefestival

Voor de vierde keer zal zes dagen lang op verschillende (culturele) locaties in Breda het werk van en door internationale theatergezelschappen gebracht worden.

Het internationaal Stiltefestival (van 13 t/m 18 juni) richt zich naast dans ook op andere vormen van (non)verbaal theater specifiek voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar.

Dinsdag 13 juni arriveren de eerste schoolbussen met leerlingen al bij de diverse locaties om samen met hun docenten te genieten van diverse voorstellingen. De voorstellingen worden begeleid met workshops en oefeningen om de voorstelling goed te kunnen verwerken. In zes dagen tijd zullen zo’n 2.500 kinderen van dertig scholen en kinderdagverblijven het Internationaal Stiltefestival bezoeken.

Op woensdag 14 juni wordt het Internationaal Stiltefestival officieel geopend. Om 12.30 speelt de band l’Chaim in de Willemstraat, waar ook de expositie La Baracca te zien is. Deze expositie gaat over de rechten van het kind op het gebied van kunst en cultuur. Om 13.30 uur wordt het festival feestelijk geopend door onder andere Kindercultuurnachtburgemeester van Breda en het Canadese gezelschap Corpus. In Les Moutons gaan dansers verkleed als schapen. Ze bewegen, worden gevoederd, gemolken en nog veel meer! Aansluitend is er de gelegenheid om voorstellingen te bezoeken op diverse locaties in de stad.

Op woensdag, zaterdag en zondag is er in het festivalhart van alles te beleven van jong tot oud. Spelen, bouwen of het volgen van diverse workshops; het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Het Internationaal Stiltefestival is daarmee een plek om samen te komen, maar ook samen te beleven. Op vrijdag 16 juni speelt Barrowland Ballet de benefietvoorstelling Tiger Tale. De opbrengsten van deze voorstelling komen ten goede aan het Jeugdcultuurfonds. Op zaterdag 17 juni vindt een wandeling langs prachtige erfgoedlocaties plaats, aan de hand van het 3×3 recept: voorstellingen van 3 dansers en 3 componisten op een balletvloer van 3×3 meter. Op zondag 18 juni is een fietsroute langs erfgoedlocaties met een culturele versnapering uitgezet, eveneens volgens het 3×3 recept. Op die dag gaat ook de nieuwe voorstelling van de Stilte Overtreffende trap in première in het Chassé Theater. Een voorstelling waarin jong en oud elkaar treffen en overtreffen.

Het Internationaal Stiltefestival wordt mogelijk door de financiële steun van de Gemeente Brabant, Brabant C, Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, VSB fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Bouwfonds Cultuurfonds, Janivo Stichting, Triodos Foundation, Zabawas en Vrienden Podiumkunsten Breda.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen