Poëziebus in Breda, bij Van Kemenade & Hollaers

Foto: Van Kemenade & Hollaers

De Poëziebus presenteert op zaterdag 22 juli haar bundel vanaf 17u00 bij Boekhandel Van Kemenade & Hollaers aan de Ginnekenweg 52/54 te Breda.

De Poëziebus.

De Poëziebus is een bus vol podiumdichters in alle soorten en maten. De tour gaat vergezeld van een bundel met daarin van alle deelnemers een tekst. Ook zijn er in de bundel enkele beschouwende artikelen over de podiumpoëzie opgenomen. Busdichters Martin Beversluis en Gerard Scharn zullen aanwezig zijn om de bundel te presenteren.

Gerard Scharn & Martin Beversluis.

Gerard Scharn (Gemert, 1946). Enige jaren gevaren (KM), gevolgd door een onrustig arbeids- en studieverleden, uiteindelijk als jurist afgestudeerd aan de Universiteit Tilburg. Werk van hem is onder andere gepubliceerd in Brabant Literair, Plebs, Lava, Digther, Meander, Gierik NVT, Nynade, Kluger Hans, Schoon Schip (Wassily´s Frisbee), Ballustrada, Tijdschrif Ei, Het Gezeefde Gedicht, Poëziekrant en Tydskrif vir Geesteswetenskappe (Zuid-Afrika).

Martin Beversluis (Vlaardingen, 1972) is slamdichter en tot 27 augustus 2017 ook stadsdichter van Tilburg. In het najaar van 2017 verschijnen de gebundelde stadsgedichten van Martin bij uitgeverij Blikvorm.

Voor het derde jaar op rij neemt de Poëziebus een uitgelezen selectie van Nederlandstalige podiumdichters mee op tournee. Van jong tot oud, van klassieke dichter tot spoken wordt artiest, zijn dit aankomende of gevestigde talenten in een genre in opkomst: podiumpoëzie. Deze bundel besteedt daarom niet alleen aandacht aan de poëzie van de deelnemers, maar ook, in de vorm van artikelen, aan de positie van het genre en de Poëziebus als aanjager daarvan.

Komt dat lezen, dat op de eerste plaats, maar kom vooral ook luisteren!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen