Winnaar twaalfde “De Clash of the Cover Bands” met een Breda’s tintje

Foto: Marcel Meijer

U2 Tribute “ In The Name Of ” is in 2008 opgericht. Sinds mei 2015 treedt de band met de huidige bezetting op en spelen zij de geweldige nummers van U2 met net zoveel passie en hart als de originele band. De band bestaat uit :

  • Peter Moonen als Bono: vocal
  • Brian Feenstra als Larry Mullen jr.: drums
  • Richard van der Valk als Egde: gitaar, allen afkomstig uit Spijkenisse
  • Hans van den Herik als Adam Clayton: basgitaar uit Breda.

Om er voor te zorgen dat alle fans mee konden hadden de heren bussen geregeld! Zo stond zaterdag bij IKEA Breda ineens een bushalte als verzamelplaats.

Terecht

Na een zware finale strijd werd de U2 tribute “ In The Name Of “ als winnaar gekozen door de vakjury. Naast een award en eeuwige roem ontvangen de heren ook meerdere optredens in de Benelux! Ook krijgen zij intensieve ondersteuning om zich in de toekomst nog beter op de muzikale kaart te zetten. Deze prijs wonnen zij door hun weergaloos optreden. Niet alleen brachten zij de bekende nummers ten gehore, zoals Pride and Where the streets have no name. Maar het hoogtepunt was toch wel hun uitvoering van Miss Sarajevo, ondersteund door een opera-zangeres, violiste en hoornist. Tijdens dit emotioneel beladen nummer was het muisstil. Om het daarna te eindigen met een oorverdovend applaus van een uitzinnige menigte.

Dat dit meer is dan alleen maar een wedstrijd werd snel duidelijk. De mannen stonden in het middelpunt van de belangstelling. Onder andere Radio Rijnmond feliciteerde hen live met de overwinning en het Algemeen Dagblad vond het vermelden meer dan waard.

The Streets uit Kerkdriel waren de favoriet bij het publiek en zij sleepten het ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award’ binnen. Ook zij worden ondersteund en zijn verzekerd van optredens door de Benelux.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen