Wel eigen drank, maar niet in glas of blik bij Palm Parkies

Foto: Mariëtte Vermeeren

De organisatie van Palm Parkies laat weten dat er een verbod is ingesteld op glas en blik in het Valkenberg Park in Breda. De toegangscontrole tegen onder andere fietsen en BBQ’s zal worden aangescherpt.

Via Facebook laat de organisatie weten: “De voorbije weken hebben we helaas te veel vervelende ervaringen opgedaan met bezoekers die zich eigenlijk helemaal niet parkie gedragen. Denk bijvoorbeeld aan het gooien van glazen flessen naar beveiligers, problemen met honden, héél veel glas op de grond, overmatig drugsgebruik, lawaaioverlast van minigettoblasters. En dat willen wij als organisator eigenlijk helemaal niet.”

“In Breda slagen we er ieder jaar in om zo bijna meer dan 50.000 bezoekers samen te brengen in het Stadspark Valkenberg. De laatste jaren heeft onze organisatie in overleg telkens verschillende faciliteiten opgeschaald (bijv. toiletten, fietsenstallingen, afvalopvang/verwerking, beveiliging etc etc) om deze bezoekersstroom te kunnen ontvangen en managen. Ook al onze medewerkers, gastheren en vrouwen laten we maar zeggen, doen iedere week hun uiterste best om het iedereen naar de zin te maken en te helpen waar mogelijk.”

  • Bekijk welke artiesten er nog gaan optreden bij Palm Parkies

Vragen van de SP Breda

De SP vermoedt vooral commerciële belangen en stelt dat het meenemen van eigen drankjes ernstig wordt ontmoedigd. De SP vraagt of of contact is geweest met de Gemeente Breda over dit besluit. Ook wordt de vraag gesteld of de gemeente zich herkent in het beeld wat door Palm Parkies geschetst wordt dat de veiligheid ernstig in het geding is op dinsdagavonden in het park. En vraagt zich af welke voorwaarden er zijn verbonden aan de financiële bijdrage vanuit de gemeente Breda.

Ook worden een paar vragen gesteld over de verantwoordelijkheid van de gemeente Breda: “Gaat niet de burgemeester over de veiligheid in onze stad in plaats van een bedrijf dat direct commercieel belang heeft bij de getroffen maatregelen?” “Bent u bereid om met de organisatie te komen tot zinvolle maatregelen die het laagdrempelige karakter van dit evenement niet ernstig aantasten?”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen