Bierproeffestival op de Grote Markt

Foto: Werelds Breda

De cafés op de Grote Markt Zuid organiseren een internationaal bierproeffestival op zondag 13 augustus. Het ambachtelijke gebrouwen biertje staat centraal. De entree is gratis.

Het festival staat in het teken van het proeven van de verschillende biertypen die er rond de wereld zijn ontstaan. Dus deze keer niet de brouwers met hun brouwsels, maar meer dan 80 verschillende bierTYPEN uit circa 25 verschillende landen. Dit zijn voor de beginnende bierliefhebber ook niet de bekende speciaalbieren van de bekende brouwers, maar meer dan 100 prachtige bieren van vooral ambachtelijke brouwerijen rond de wereld.

Deze bieren zijn op tap of fles te verkrijgen bij de bareilanden op Grote Markt Zuid (van Zeezicht t/m de Boterhal) en in de omliggende cafés. Elk bareiland en café vertegenwoordigt een land of regio waar mooie biertypen zijn ontstaan of afgeleide versies hiervan worden gebrouwen. Het festivalboekje toont een kaart van de locaties van de landen en hun bieren en beschrijft de verschillende biertypen. Zo kan je een lekker en interessant bierrondje om de wereld maken.

Vanwege de omliggende cafés heeft de organisatie ervoor gekozen om dit festival op sommige vlakken iets anders in te vullen dan je wellicht gewend bent van een bierfestival.

  • Je kunt overal met geld betalen, je hoeft niet in de rij te staan voor munten.
  • Je krijgt een schoon proefglas bij elk festivalbier dat je besteld, je hoeft niet in de rij te gaan staan om een festivalglas te kopen of om deze te spoelen
  • De festivalbieren kunnen alleen in een proefglas (half formaat) worden besteld.
  • Groter formaat bieren (niet-festival) kunnen natuurlijk gewoon op de terrassen en in de cafés besteld worden. Hier kun je ook eten bestellen.

Reacties