Nieuwe films in première bij Chassé Cinema

Foto: Chasse Cinema Breda

Deze week gaan ‘Hampstead’, ‘Through the wall’ en ‘Gilbert’ in première bij Chassé Cinema.Daarnaast toont Chassé Cinema de maandagavond-klassieker ‘Night of the living dead’. Deze week begint bovendien het jaarlijkse Buitenfilmfestival, op het achterplein van het Chassé Theater.

Hampstead – v.a. do 17 aug

Liefde kan ontstaan op de meeste onverwachte plekken. Dát is wat Hampstead ons laat zien. Deze charmante, grappige film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, bewijst voor eens en altijd dat leeftijd geen barrière hoeft te zijn voor een tweede kans! In Hampstead krijgt het leven van weduwe Emily Walters een verrassende wending als ze de dakloze Donald ontmoet. ie in Hampstead Heath woont. Terwijl ze hem helpt in zijn strijd tegen de projectontwikkelaars die hem het park uit willen jagen, maakt haar verdriet langzaam weer plaats voor liefde.

regie: Joel Hopkins / romantiek, komedie / met: Brendan Gleeson, James Norton, Diane Keaton / Verenigd Koninkrijk 2017, 103 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Through the wall – v.a. do 17 aug

In Through the wall vindt dertiger Michal het hoog tijd om in het huwelijksbootje te stappen. Ze laat zich dus niet tegenhouden als haar verloofde toch hun relatie verbreekt en besluit onverstoord door te gaan met de voorbereidingen voor haar grote dag. Ze heeft de locatie, de trouwjurk, het appartement; nu de bruidegom nog.

Met de hulp van een huwelijksbemiddelaar ontmoet ze in korte tijd heel veel potentiële partners. Maar als ze kort voor de bruiloft nog steeds geen bruidegom heeft weten te strikken, besluit ze maar op de Goddelijke Voorzienigheid te vertrouwen. Zal het haar lukken haar Mister Right te vinden?

regie: Rama Burshtein / drama / met: Noa Kooler, Amos Tamam, Irit Sheleg / Israel 2016, 110 min. / Hebreeuws gesproken / Nederlands ondertiteld

Gilbert (6+) | kinderfilm – v.a. zo 20 aug

De 11-jarige Gilbert is net verhuisd en klaar voor een frisse start waar niemand weet van zijn extreme ei-allergie die hem de scheldnaam ‘Spuugbert’ bezorgde. Hij wil zijn allergie geheim houden, al helemaal voor zijn buurmeisje Line, aanvoerster van het ijshockeyteam. Wanneer Gilbert’s ouders op reis gaan, komt tante Doris oppassen. Gilbert glipt er stiekem tussenuit om te gaan ijshockeyen. Maar dat laat Tante Doris niet gebeuren en ze gebruikt het ergste wapen denkbaar: eieren! Voor Gilbert kan dit maar één ding betekenen: wraak.

regie: Hanne Larsen / familiefilm / met de stem van Vivienne van den Assem, Samuel Beau Reurekas, Jelle Stout, Tanneke Hartzuiker e.a. / Noorwegen 2016, 90 min. / Nederlands gesproken

Night of the living dead | maandagavondklassieker – ma 21 aug, 21.15

Met deze ware cultklassieker brengen we een ode aan de onlangs overleden vader van het zombiegenre: George A. Romero. In 1968 schreef en regisseerde hij Night of the living dead, een film die veel kritiek kreeg vanwege de bloederige scenes en nu de status van ware cultklassieker draagt. In het licht (of eigenlijk duister) van zijn overlijden moet dit bloedstollende meesterwerk natuurlijk terug naar het grote doek!

In Night of the living dead wordt de wereld plotseling overspoeld door een epidemie van levende doden, die zich voeden met de levenden. Een groepje mensen kan zich verschansen in een afgezonderde hoeve. Ze worden doorlopend aangevallen, maar ook van binnenuit groeien de spanningen…

regie: George A. Romero / horror, zombiefilm / met: Judith O’Dea, Duane Jones, Karl Hardman / Verenigde Staten 1968, 88 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Perfetti Sconosciuti | buitenfilmfestival (gratis) wo 16 aug, 19.20

We trekken de zomer extra lang door in Chassé Cinema! Kom van 23 augustus tot en met 6 september op woensdagen en vrijdagen naar het achterplein voor een zwoele filmavond onder de sterren. De film begint zodra de zon onder is (rond 21:00 uur). Toegang is gratis en de buitenbar is vanaf 20:15 uur geopend. Deze week: Perfetti Sconosciuti.

Tijdens een etentje met vrienden bij Eva en Rocco thuis komt het gesprek op een vrouw die haar man op overspel betrapte toen ze in zijn smartphone compromitterende boodschappen aantrof. Jolig stelt Eva voor dat iedereen zijn mobieltje op tafel legt en dat ze alle binnenkomende telefoontjes en berichtjes die avond met elkaar zullen delen. Ze hebben als goede vrienden toch niets voor elkaar te verbergen?

regie: Paolo Genovese / met: Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini, Edoardo Leo, Valerio Mastandrea, Alba Rohrwacher en Kasia Smutniak / Italie 2016, 97 min. / Italiaans gesproken / Nederlands ondertiteld

Meer informatie

Kaarten voor de landelijke premièrefilms zijn vanaf maandag 7 augustus online te reserveren bij Chassé Cinema via www.chasse.nl/cinema of bij het bespreekbureau van het Chassé Cinema op 076 530 31 31.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen