Een duurzaam Rondje Varen in Breda

Foto: Rondje Varen Breda

Breda krijgt een elektrisch rondvaartbedrijf. Het rondvaartbedrijf “Rondje Varen Breda” start op Hemelvaartsdag met het bevaren van de Bredase Singels. Twee moderne elektrische rondvaartschepen zijn in Breda gebouwd en ontwikkeld in samenwerking met De Geus Jachtbouw.

Op Hemelvaartsdag worden de sloepen gedoopt door Wethouder Paul de Beer. Als kennismaking verloten we onder de lezers van Breda Nieuws 4 x 4 tickets! Bekijk binnenkort het Facebookbericht hierover.

Een jaar geleden kwam de Gemeente Breda met het idee om in hoog tempo het elektrisch varen in Breda op de kaart te zetten. Rondje Varen Breda besloot hier als commerciële partij gehoor aan te geven en startte met de ontwikkeling van twee volledig elektrische boten. Dit is gelukt en het resultaat mag er zijn. Geen authentieke rondvaartboten, maar prachtige, stille, luxe en milieuvriendelijke sloepen zijn het gevolg. Op dit moment is het rondvaartbedrijf in samenwerking met Gemeente Breda aan het kijken of ze opgewekte stroom vanuit zonnepanelen aan het spoortraject kunnen gebruiken om de boten te laden. De sloepen zijn dan niet alleen elektrisch, maar varen ook nog eens op groene stroom. Zo ver is het echter nog niet, de gemeente is hierin afhankelijk van ProRail dus voorlopig worden de sloepen nog even geladen op het normale stroomnet.

De vraag naar meer en grotere rondvaart capaciteit in Breda was al een aantal jaar aanwezig bij verschillende partijen. Vooral vanuit de verschillende hotels die de stad kent, nam de vraag naar meer rondvaartmogelijkheden toe. Bedrijven als Bootje Varen Breda, Beleef Breda en Locomotion richten zich vooral op groepen. Terwijl het enige rondvaartbedrijf in Breda, Atea-groep, al jaren marktleider is, maar op mooie dagen de drukte niet aan kan. Zeker nu Breda weer de titel “Beste binnenstad” heeft ontvangen, ziet Rondje Varen Breda geweldige kansen om de bezoekers van Breda een mooie tocht door Breda te bieden. Tijdens het Breda Jazzfestival starten zij met varen. Voor slechts € 7,00 vaar je door de prachtige Singels van Breda, kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis mee. Aan boord komen headsets met informatie over de bezienswaardigheden tijdens de tocht voor internationale gasten en de nationale gasten worden door de schippers op de hoogte gebracht van alle ins en outs langs de route.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden