Gitaren en duozang op Wolfslaar Akoestisch

Foto: Maan

Zomer, zon (in ieder geval geen regen), veel creativiteit en leuke mensen op een prachtige plek! Dat zijn de ingrediënten van Wolfslaar Akoestisch, een evenementenreeks in een buitengebied, aan de rand van Breda. Zaterdag 11 augustus zijn de gitaren en duozang aan de beurt in de smaken van folk, jazzy, pop en humor.

Wolfslaar Akoestisch wordt dat dit jaar voor de 6de keer gehouden. Artiesten en publiek zijn steeds super enthousiast over de unieke sfeer en de opzet.

The Grey Pants  (vanaf 16.30u)

Het duo Henk Koorn en Elke Van Zevenbergen vormt samen The Grey Pants, een laagdrempelig, charmant project waarin beide songwriters de ogenschijnlijke onbenulligheden des levens uitvergroten tot mooie luisterliedjes. Het geluidspalet is (bewust) beperkt gebleven: een gitaar en twee stemmen. Ondanks deze simpele ingrediënten huist in ieder liedje een specifiek karakter en verhaal.

De twaalf opgenomen liedjes mijmeren over misplaatste nostalgie, gênante persoonsverwisselingen en kleine ongemakken. Bij het omslaan van iedere bladzijde, onthullen de liedjes soms  verrassende en gedetailleerde beelden. De bevlogen spontaniteit en de onderlinge plezier leveren de meest droogkomische, verwarrende en soms ontroerende momentopnamen op; momenten die nu zijn vereeuwigd op band.

Moonlit Minsterls  (vanaf 17.45u)

Moonlit Minstrels is een semi-akoestisch duo, opgericht eind 2009, bestaande uit Eddy Stooker ( zang-gitaar ) en Léonie Leijdekkers (zang-viool ). Zij brengen een afwisselend repertoire van covers en eigen werk waarbij vooral de invloeden van pop, folk en jazz hoorbaar zijn. De traditional folk, vaak van Keltische oorsprong, wordt soepel afgewisseld door werk van eigentijdse artiesten als Snow Patrol, Eddie Vedder, Velvet Underground etc.

Door de herkenbare stijl van het duo klinkt het aanbod, ondanks deze diversiteit, toch als een spannend geheel. De muziek is sfeervol en leidt de luisteraar door een muzikaal landschap waar het hele spectrum van emoties, van melancholiek tot vrolijk, voorbij komt.

Op zaterdagen in juli/augustus

De akoestische sessies zijn op enkele zaterdagen in de maanden juli en augustus en vinden plaats in het kleine amfitheater Wolfslaar, midden tussen het groen. In een intieme gemoedelijke setting worden artiesten uitgedaagd om puur akoestisch – er is geen elektriciteit aanwezig – de liefhebbers te vermaken.

De organisatoren doen het niet voor het geld, maar uit enthousiasme en liefde voor creativiteit en publiek. Via collecte en drankverkoop worden de onkosten gefinancierd.

De sessies zijn buiten. Bij twijfelachtig weer, check op de zaterdag de website of facebook om te zien of de sessie doorgaat. Zie facebook en/of de site www.wolfslaarakoestisch.nl voor meer informatie.

Voor alle sessies geldt:

Terrein open: 16.00u

Aanvang: 16.30u

Locatie: Wolfslaar amfitheater (natuurtuin), Charlotte Cuypersdreef, Breda

Entree: géén (wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden