Succesvolle Open Monumenten Dagen Breda

Foto: Waterschap Brabantse Delta

Open Monumenten Dagen Breda blikt terug op een succesvolle editie. Ruim 33.000 bezoekers trokken er afgelopen weekend massaal op uit om Monumentaal Breda te (her)ontdekken.

Ruim 3.000 meer dan het gevestigde bezoekersrecord uit 2016. De belangstelling voor het jaarlijks terugkerende evenement blijft onverminderd groot. “We blikken terug op een sfeervolle en levendige editie van Open Monumenten Dagen Breda. Het programma zat dit jaar vol verrassingen en dat viel in de smaak bij zowel de vertrouwde als de nieuwe bezoeker.”

“Een aantal beleefden een magische eerste MonumentenNACHT en ook nieuwe locaties als de Klokkenberg en de voormalige Casino Bioscoop vielen in de smaak en trokken veel bekijks. We zagen veel blije mensen in stad. Daar doen we het voor!”, aldus de organisatie. Vooral klassiekers als de Grote Kerk, Kasteel Bouvigne en een tocht met de paardentram door het centrum van Breda zijn blijvend populair onder het grote publiek. Voor Kasteel Bouvigne stond het publiek dikwijls in rijen te wachten en bij Nuwenhuys was sprake van grote drukte. Ook de vertoning van het onlangs ontdekte decorstuk van kunstenaar Jaap van Dam (1857 – 1927) trok veel bekijks in het Chassé Theater. De grootste hit dit jaar was ongetwijfeld de allereerste MonumentenNACHT, waarbij enkele tientallen uitverkorenen een exclusief nachtje konden blijven slapen in de Grote Kerk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden