Genetic Choir workshop bij Musicaja

Genetic Choir
Foto: Anne Smeets

Het bekende Genetic Choir uit Amsterdam start binnenkort met een “Bredase-afdeling” bij de Musicaja Zangschool. Een aanrader voor iedereen die houdt van experimenteren en improviseren met stem!!! Je bent van harte welkom om op 10 november een workshop te komen volgen.

Genetic Choir Workshop

De workshop is een muzikale hutspot met geïmproviseerde ingrediënten. Iedereen kan zonder voorkennis deelnemen, want alle soorten stemmen en muzikale voorkeuren zijn welkom. Maar als alles mogelijk is, hoe kies je dan waar je voor wil gaan? En hoe doe je dat samen, in samenspel en in contact met anderen? In deze workshop leer je zowel soepel mee te bewegen in een keuken vol met klankmogelijkheden als ook trouw te blijven aan jezelf. We trainen overgave en stevigheid, plezier in je eigen stem en die van een ander, en het plezier in de stilte.

De workshop wordt gegeven door het Genetic Choir Ensemble. Het Genetic Choir Ensemble is zoals ze ze zelf zeggen op hun website een utopisch zang ensemble.
“Het idee volgend dat wij tegelijkertijd autonoom én groepsdier kunnen zijn zingt het Genetic Choir instant compositie concerten vanuit het niets. Alles – van de karakteristiek stilte van een gebouw tot een patroon op de vloer of een gesprek tussen publieksdeelnemers – kan het uitgangspunt vormen van onze muziek. We creëren muziek die oprecht en onvoorspelbaar is. Onze muziek is gerelateerd aan principes uit de chaos theorie en de zelforganisatie van netwerken. Genetic Choir composities creëren betekenis en schoonheid vanuit schijnbare willekeur, zoals genen die vermenigvuldigen en muteren of oscillatoren die na een bepaald omslagpunt met elkaar synchroniseren en zo vanuit chaos orde scheppen”.

Meer informatie

Wil je meer weten over het Genetic Choir Ensemble en over de workshop op 10 november? Kijk op deze website: www.genetic-choir.org of volg ons blog op geneticchoir.wordpress.com

 

Reacties

Cookieinstellingen