Vermakelijke show door het Baronie MuziekTheater

‘Ontroerend, komisch, verrassend,’ zo omschreef een bezoekster de voorstelling Zusterliefde van het Baronie MuziekTheater. En een lust voor het oog, met de prachtige seventies kapsels en kostuums. Ook de entourage, het sfeervolle Restaurant De Boswachter, was al een decor op zich voor het café in Breda waar het stuk zich afspeelde.

Maar liefst vier keer in het laatste weekend van november zette BMT de voorstelling Zusterliefde op de planken. Vrijdagavond, zaterdagmiddag- en avond en zondagmiddag. De zaterdagmiddag was extra ingepland, omdat de kaarten voor de andere tijden al heel snel uitverkocht waren.  En terecht, want het was een heel vermakelijke voorstelling. Een leuk en divers script met een verrassend eind.

Divers pluimage

Zusterliefde gaat over een nieuw café in Breda. Een vrouwencafé, maar waar mannen toch ook welkom zijn, dat wordt gerund door twee vriendinnen. Eén van de twee is in Breda geboren en heeft altijd het gevoel gehad dat ze terug naar Breda moest. In het café komen allerlei bezoekers van zeer divers pluimage, wat voor hele komische en hilarische momenten zorgt. Een groepje nonnen, bouwvakkers, vrijgezellige dametjes, een koortje met een niet helemaal vlekkeloos lopende repetitie, gevaarlijke BredAngels, tot bezoekers die alleen komen en elkaar opzoeken, wat weer ontroerende scènes teweegbrengt. Dit alles wordt aan elkaar gezongen met bekende, gezellige en ontroerende liedjes. De artistieke leiding was in handen van zangcoach en dirigente Annemarie Paulusse en regisseuse Elize Jorritsma, die tezamen met scriptschrijver Frans Fluitman en repetitor René van Assche een knap staaltje werk hebben neergezet.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden