Expositie Evert Uit de Fles in Het Gele Huis

Foto: Het Gele Huis

‘Dialectiek in de geschiedenis van Berlijn’. Dat is de titel van de tentoonstelling die op zaterdag 1 juni om 15.00 uur wordt geopend in Het Gele Huis aan de Haagsemarkt 35 (hoek Dreef) in Breda/Princenhage.

De expositie loopt op de zaterdagen in de maand juni van 10.00 tot 18.00 uur. De tentoonstelling toont werk van kunstenaar Evert uit de Fles. Hij werd geboren in Elburg, maar woont al jaren in Oosterhout.

Het tentoongestelde werk is abstract, maar met figuratieve elementen. Er zijn verschillende gebeurtenissen uit de geschiedenis van Berlijn in verwerkt; vandaar de titel. Maar er is ook ander werk van deze kunstenaar te zien. Na tientallen jaren werkzaam te zijn geweest in de advocatuur ging Evert uit de Fles zich vanaf 2009 toeleggen op het schilderen. Eerst volgde hij cursussen, maar van 2011 tot 2916 deed hij de opleiding beeldend kunstenaar aan de Kunstacademie Haarlem Leiden. Hij rondde die met een
cum laude af.

Een steeds terugkerend element in zijn werk is het laten vloeien van ecoline, acrylverf en later ook acryllak van de bouwmarkt. Een kwast komt er doorgaans niet aan te pas. De figuratieve elementen worden gemaakt met fijnschrijvers. Maar het is wel zijn bedoeling om een verhaal te vertellen. Een verhaal dat gebaseerd is op de werkelijkheid en niet met een eigen boodschap, laat staan een politieke boodschap. Evert uit de Fles laat zich inspireren door Duitse kunstenaars als de expressionisten Frans Marc, Emil Nolde en Wassily Kandinski. Maar ook door hedendaagse kunstenaars als Gerhard Richter en Neo Rauch.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen