De Grote Markt komt weer in winterse sferen

Foto: DRIEQ

De Betoverend Breda editie van dit jaar staat helemaal in het teken van ‘samen Breda betoveren’.

De Grote Markt wordt omgetoverd in een intieme, winterse sfeer van 21 december t/m 01 januari. De ijsbaan op de Grote Markt en de levensgrote kerstboom zijn het middelpunt van Betoverend Breda. De lampjes van de 11 meter hoge boom worden op 21 december door wethouders Boaz Adank en Daan Quaars feestelijk ontstoken, nadat een Lichtjesstoet met kinderen door de stad is getrokken.

Careltje, het mysterieuze mannetje dat al eeuwen onder de Grote Markt woont, is de afgelopen maanden druk bezig geweest met de voorbereidingen. Zo verstopte hij lantaarns in de stad, die kinderen via de speurtocht Careltjes kerstavontuur kunnen zoeken. Ook ontwierp hij een bouwplaat van betoverende kerstlantaarntjes, waarmee kinderen kunnen knutselen om zo Breda te betoveren.

Omdat Careltje dol is op muziek, organiseert hij vier keer Careltjes Silent Night op de ijsbaan. Careltje roept iedereen op om zelf achter de DJ Booth plaats te nemen en Breda muzikaal te betoveren. Hij hangt trouwens ook een heel bijzondere lamp op in de Grote Kerk. Over betoveren gesproken…

Openingstijden Careltjes IJspret tijdens Betoverend Breda

  • Zondag tot en met donderdag: 10:00 – 21:00 uur
  • Vrijdag en zaterdag: 10:00 – 23:00 uur
  • Dinsdag 24 december: 10.00 – 17.00 uur
  • 25 en 26 december: 11:00 – 21:00 uur
  • Dinsdag 31 december: 10:00 – 20:00 uur
  • Woensdag 01 januari: 12:00 – 21:00 uur

Volledige programmering en arrangementen

Kijk op betoverendbreda.nl voor alle activiteiten en tijdstippen. Hier vind je ook alle  (zakelijke) arrangementen. Op betoverendbreda.nl vind je verder een overzicht van de winterse activiteiten die in Breda plaatsvinden tijdens de betoverende decembermaand.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden