Première van Zero for Conduct op openingsavond Festival 39Graden

Foto: Loet Koreman

Op 7, 8 en 9 februari 2020 staan tientallen talentvolle jongeren tussen de 15 en 21 jaar op Festival 39Graden 2020.

Gewapend met eigenzinnige en tegendraadse performances op het gebied van theater, (urban) dans, muziek, spoken word en circus gaan ze de strijd aan met dit vooroordeel. Sluit je aan bij deze creatieve protestmars en ontdek het talent van de toekomst! 39Graden wordt van voor naar achter georganiseerd door jongeren zelf en is een project van Podium Bloos.

Professioneel programma

Naast voorstellingen van jong aanstormend talent zijn er ook elk jaar professionele voostellingen te zien. Op vrijdag 7 februari starten we de twaalfde editie van het festival met de Nederlandse première van Zero for Conduct, een voorstelling van het Vlaamse productiehuis fABULEUS en theatergezelschap Kloppend Hert. Samen met een zeer diverse groep jongeren neemt theatermaker Haider Al Timimi in Zero for Conduct ons onderwijssysteem op de korrel. De wereld verandert met een duizelingwekkende snelheid. Waarom zien onze klaslokalen er dan nog net zo uit als 100 jaar geleden?

De tweede professionele voorstelling in de programmering is 1001 van DIEHELEDING. Op zaterdagavond 8 februari staat dit jonge hiphop-theater collectief – net als vorig jaar – garant voor een spetterende afsluiting van de tweede festivaldag. Denk dikke beats en zachte matrassen: 1001 is een hiphop-feest, een ode aan verhalen vertellen. DIEHELEDING vermengt de oorspronkelijk Arabische verhalen van duizend-en-één-nacht met verhalen van nu. Van spoken word tot rap, op opzwepende, sensuele of sluimerende beats, kantelen ze je perspectief. Zwoel, snel en sexy. Direct na afloop van de voorstelling kunnen de voetjes van de vloer tijdens de DIEHELEDING-after party!

Urban Route in Belcrum

Wegens succes terug in het programma: De Urban Route. Een avontuurlijke tocht langs bijzondere locaties in de Belcrum, waarin het publiek getuige is van spannende capriolen en korte performances. Voor het programma selecteert de organisatie ieder jaar jongeren met urban skills, zoals hiphop, rap, spoken word en cross-overs. Wie dat dit jaar zijn houden we nog even geheim… Toegang is gratis, van tevoren aanmelden is gewenst.

Kaartverkoop

Passe-partouts en dagtickets zijn te koop via www.39graden.nl. Hier is tevens het totale programma te vinden. De tickets geven toegang tot alle voorstellingen.
Passe-partout: € 17,50 (tot 21 jaar) / € 20,- (vanaf 21 jaar)
Dagtickets: € 7,50 (tot 21 jaar) / € 10,- (vanaf 21 jaar)

Extra’s
– Dinerticket za 8 feb | € 5,- (alleen geldig i.c.m. een geldig dagticket)
– Urban Route zo 9 feb, 12.00 uur | gratis (alleen geldig i.c.m. een geldig dagticket)
– Urban Route zo 9 feb, 13.00 uur | gratis (alleen geldig i.c.m. een geldig dagticket)
– Urban Route zo 9 feb, 13.30 uur | gratis (alleen geldig i.c.m. een geldig dagticket)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden