Sunset Cinema brengt 10 buitenfilms naar Breda

Breda heeft deze zomer weer een buitenbios! Vanaf dinsdag 21 juli gaat Sunset Cinema van start. Iedere dinsdag brengen zij een mooie film in de openlucht. Er zijn vertoningen op allerlei locaties in Breda.

Neem plaats in een van de fijne strandstoelen, pak er een drankje bij en geniet! Sunset Cinema is een initiatief van Chassé Cinema, Podium Bloos, Radio Pannekoek en Belcrum Bios. Alle info en de trailers zijn te vinden op de website www.chasse.nl/.

Aftrap van de buitenbios bij Podium Bloos

Dinsdag 21 juli draait de film The FarewellI bij Podium Bloos (zie trailer hierboven). In dit opmerkelijke, op een leugen gebaseerde, familieportret doordrenkt regisseur Lulu Wang een afscheidslied met warmte en liefde,
terwijl een uitstekende ensemble cast gestalte geeft aan een innige familie die elk op hun eigen manier het naderende verlies een plek weten te geven.

Dinsdag 28 juli is Raving Iran te zien bij Radio Pannekoek. Anoosh en Arash wonen in Iran en zijn beide techno en house fanaten. Dit is een gevaarlijke combinatie aangezien deze muziekstijlen verboden zijn in het land, toch kiezen de jongens ervoor om een dj-carrière op te starten. Dit brengt zowel kansen als gevaar met zich mee.

Dinsdag 4 augustus is de special Parasite te zien bij Podium Bloos. Deze prijswinnende film bevat zowel momenten van spanning en drama. De film toont het leven van Ki-taek en zijn familie die in een klein hutje wonen maar de kans krijgen om een luxurieus leven op te bouwen. Dit gaat niet altijd op een even eerlijke manier, waardoor het gezin vele risico’s loopt.

Dinsdag 11 augustus speelt de documentaire Buena Vista Social Club Adios bij Radio Pannekoek. Dit is hét soort documentaire waardoor je niet stil kunt blijven zitten en de muziek en energie zijn zo aanstekelijk dat je de rest van je dag blijft nagenieten.

Dinsdag 18 augustus wordt de film Dolor y Gloria vertoond bij Podium Bloos. De nieuwste film van de Spaanse filmmaker Pedro Almodóvar vertelt het verhaal van een regisseur op leeftijd die terugblikt op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt.

Dinsdag 25 augustus speelt de Golden Globe genomineerde Les Misérables op de Chassé Promenade. Stéphane is net verhuisd naar Parijs en voegt zich tot de anti-criminaliteitsbrigade. Hierdoor ervaart hij al gauw alle spanningen en bendes in de wijk, en dit heeft ook grote gevolgen voor de brigade.

Dinsdag 1 september keert de documentaire Truffel Liefde terug op het doek bij Podium Bloos. De ‘zwarte diamant’ is het magische middelpunt van een unieke wereld bevolkt door zeer uiteenlopende personen. Van stroper en jager tot kweker en chef-kok: allen hebben dezelfde diepgaande passie voor de zwarte truffel.

Dinsdag 8 september is de film Hors Normes te zien op de Chassé Promenade. Hors Normes vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij.

Dinsdag 15 september vertoont Podium Bloos de film Do the right thing. De film, geregisseerd door Spike Lee, toont een hete zomer waarin de spanningen in een woonwijk oplopen. De film portretteert de haat en vooroordelen tussen verschillende bewoners. Ook in deze tijd zeer relevant.

Dinsdag 22 september is de film Knives Out te zien op de Chassé Promenade. Nadat een 85 – jarige misdaadschrijver dood op zijn erf gevonden wordt, start een rechercheur zijn onderzoek naar de reden achter het vroegtijdige overlijden. Hij krijgt te maken met een grote familie en met veel verschillende en complexe verhalen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden